Jump to content

Konson

Members
  • Content Count

    717
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    7

Posts posted by Konson


  1. Dacian-Ciolos.jpg

     

     

    Premierul Dacian Cioloş va merge miercuri în Senat, el răspunzând astfel invitaţiei senatorilor care au decis ca şeful Executivului să vină în plen şi să dea explicaţii în legătură cu acţiunea ANAF în cazul posturilor de televiziune ale trustului Intact.

     

    Potrivit unor surse guvernamentale, premierul, care se află marţi la Bruxelles, a confirmat participarea la dezbaterea din Senat privind acţiunea ANAF în cazul posturilor de televiziune ale trustului Intact.

    Informaţia a fost confirmată pentru MEDIAFAX şi de vicepreşedintele Senatului, Ioan Chelaru (PSD). "Mâine, la 10:30, va fi în plen, am primit mesaj de la premier", a precizat Ioan Chelaru. Senatul a decis, marţi, la propunerea lui Calin Popescu Tariceanu, să-l cheme pe premier pentru a da explicaţii cu privire la acţiunea ANAF în cazul Antena 3, pe care preşedintele Senatului a calificat-o drept "un plan bine pus la punct de suspendare a democraţiei şi de anihiliare a presei".

     

    "În baza articolului 111 al Constituţiei, Senatul are dreptul să ceară Guvernului să dea explicaţii şi vreau să fiţi de acord ca, în numele Senatului, să cerem primului ministru al României mâine să vină de urgenţă în faţa Senatului să dea explicaţii referitoare la acţiunea unor instituţii din subordinea Guvernului, care nu pot fi puse în registrul economic al unor sume de bani", a spus preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

     

    Sursa: Mediafax


  2. zaszlo.jpg

     

    Ungaria este pregătită să construiască în orice moment gard metalic la frontiera cu România, în contextul creşterii presiunii imigraţiei în această zonă, situaţie care ameninţă securitatea ţării, a reiterat joi Janos Lazar, şeful de cabinet al premierului Viktor Orban.

     

    "Din primăvară, Ungaria probabil va fi expusă unor noi presiuni ale imigraţiei şi suntem pregătiţi să construim un nou gard, de data aceasta la frontiera cu România", a declarat Janos Lazar, citat de MTI.

     

    "Migraţia va reîncepe din primăvară şi probabil că vor fi exercitate presiuni asupra frontierelor noastre. Trebuie să fim pregătiţi pentru acest lucru şi pentru a construi gard la frontiera cu România", a subliniat Janos Lazar, conform The Wall Street Journal. "Anul 2016 va fi unul greu în materie de imigraţie ilegală. Suntem supuşi presiunilor şi securitatea ţării este ameninţată", a spus Lazar.

     

     

    Sursa: Mediafax


  3. cine_este_raluca_pruna.jpg?itok=Egbz18jA

     

     

    Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a anunţat, joi, în şedinţa CSM, că va publica vineri proiectul de ordonanţa de urgenţă prin care va fi eliminată posibilitatea deţinuţilor de a-şi micşora pedepsele cu 30 de zile pentru fiecare lucrare ştiinţifică scrisă în închisoare.

     

    Actul normativ care ar urma să fie adoptat în şedinţa de guvern de săptămâna viitoare prevede abrogarea articolului 96, litera f, din Legea 254/2013. "Eu am să merg în continuare pe abrogare. (…) Voi merge mai departe cu ordonanţa de urgenţă şi o să o pun pe site, nu am obligaţia să fac o consultare, dar, pentru că subiectul e de interes, o să o pun în consultare vineri şi va fi tot weekend-ul acolo. (…) Voi argumenta pe discriminare. E discriminatoriu să răsplăteşti munca intelectuală mai mult decât munca fizică, şi pe elemente de drept comparat. Nu există stat membru în care să avem asemenea dispoziţie", a declarat ministrul Justiţiei.

     

    Raluca Prună a comentat că "cifrele singure justifică urgenţa", numărul lucrărilor în pregătire crescând "exponenţial". "În 31 decembrie erau 45 de lucrări în pregătire potrivit datelor datelor care mie mi se dau de ANP, pe 6 ianuarie erau peste 100 de lucrări şi acum nici nu se mai ştie cifra", a spus Prună. Membri ai CSM au fost de părere însă că abrogarea prevederilor legale în vigoare ar putea face "mai mult rău".

     

    "S-a ajuns la concluzia că în ceea ce priveşte condiţiile pentru acordarea unor beneficii celor care scriu lucrări ştiinţifice trebuie să fie determinate de calitatea acelui înscris, a acelei lucrări. S-a considerat că definirea caracterului ştiinţific al lucrării trebuie foarte bine stabilită. Abrogarea unei astfel de dispoziţii poate crea mai mult rău şi de aceea am considerat că nu abrogarea este
    poate soluţia cea mai bună, ci înăsprirea sau stabilirea mai corectă a condiţiilor în care un deţinut poate beneficia", a afirmat judecătorul CSM Adrian Bordea.

     

    Magistratul a argumentat că abrogarea articolului poate duce la discriminarea între munca fizică şi cea intelectuală, prima rămânând recompensată în legea privind execuţia pedepselor. "Faptul că nu s-a respectat spiritul legii este un adevăr de necontestat. Ceea ce a notat comisia a fost că poate nu ar fi cazul să se abroge. Asta sigur că este doar o simplă părere. Ministerul face politica publică”, a spus şi preşedintele CSM, judecătorul Mircea Aron.

     

     

    Sursa: Mediafax


  4. Contra la TeamViewer! De ce?

     

    Tineti minte ! Nu dati parola nimanui . Adminii acestui Staff nu va vor intreba de parola sau alte date personale , asadar sa nu spuneti !

     

     

    Va incalcati propria regula. Nu are nimeni dreptul sa se uite la mine in PC unde am date personale si eu mai stiu ce. Daca pana acum s-au putut gasi codatii fara TeamViewer, se poate si de acum incolo. Nici nu stiu de unde aveti ideea asta ca aveti dreptul sa intrati in PC-ul cui vreti doar pentru ca il suspectati de cod. ;)


  5. basescu1.jpg

     

     

    Preşedintele MP Traian Băsescu a declarat, marţi, că premierul Dacian Cioloş a fost tratat ''ca un copil de mingi'' de către cancelarul Germaniei, Angela Merkel, în timpul vizitei efectuate la Berlin.

     

    ''Nu a fost o vizită oficială, a fost o vizită de lucru care nu a avut decât un singur obiectiv, ca doamna Merkel să-i spună domnului Cioloş poziţia Germaniei faţă de România'', a susţinut fostul şef de stat.

    Traian Basescu a comentat afirmaţiile cancelarului german privind Schengen afirmând că România a ratat intrarea în acest spaţiu în anul 2012. ''În ceea ce priveşte afirmaţiile doamnei Merkel legate de Schengen, aş observa un aspect. Este vorba despre ceea ce datorăm USL-ului. România a ratat intrarea în Schengen în 2012! Vreau să fie foarte clar. Sunt documente ale UE care probează că se aprobase în Consiliul European discutarea intrării României la Consiliul JAI din octombrie 2012. Lovitura de stat aplicată de USL sub conducerea înţeleaptă a lui Crin Antonescu şi Victor Viorel Ponta a făcut ca România să iasă din traictoria intrării în Spaţiul Schengen'', a afirmat Băsescu.

     

    Cancelarul german Angela Merkel a declarat joi, la Berlin, după întrevederea pe care a avut-o cu premierul Dacian Cioloş, că România a făcut eforturi în ceea ce priveşte apărarea graniţelor şi combaterea corupţiei, dar că aşteaptă raportul CE în ceea ce priveşte aderarea la spaţiul Schengen. Întrebată în cadrul unei conferinţe de presă comune cu premierul Dacian Cioloş dacă România este pregătită să adere la spaţiul Schengen, Angela Merkel a declarat că proiectul Schengen este de foarte mare actualitate şi că este "corect" că Bucureştiul a făcut eforturi în ceea ce priveşte securizarea graniţelor, dar a precizat că aşteaptă următorul raport al Comisiei Europene privind corupţia.

     

    ''Cred că Schengen este un lucru foarte apreciat de cetăţeni şi un instrument pentru creşterea economică. Este corect că România a făcut foarte multe eforturi în apărarea graniţelor, aşteptăm însă următorul raport CE privind corupţia. Aşteptăm să vedem că în acest raport se regăsesc toate eforturile României de combatere a corupţiei astfel încât să adere la spaţiul Schengen", a declarat Merkel.

     

    Cancelarul german a spus că există motive întemeiate să păstrăm libertatea de mişcare în cadrul spaţiului Schengen, iar pentru asta trebuie rezolvată problema migraţiei. Ea a mai precizat că actualele controale temporare instituite la graniţe sunt parte a acordului Schengen.

     

     

    Sursa: Mediafax

×
×
  • Create New...