Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Marci

Liga 1 fierbe în aşteptarea punctelor UEFA

Recommended Posts

Am urcat 4 locuri: ce trebuie să facă CFR şi Steaua ca România să aibă iar o echipă direct în grupele Ligii! Jocul coeficienţilor

 

nikolic-steaua-cfr.jpg?width=610

 

Pentru ca România să aibă o echipă direct în grupe din 2014-2015, CFR trebuie să se califice în "optimile" Ligii, iar Steaua să ajungă în semifinalele Europa League.

 

România ocupă locul 18 în topul coeficienţilor UEFA

 

"Dacă mai facem şase puncte, vom avea sigur o echipă calificată direct în Liga Campionilor din sezonul 2014-2015", este declaraţia preşedintelui LPF, Dumitru Dragomir, după victoria CFR-ului de marţi seară: 3-1 cu Braga. Iar parcursul bun al clujenilor şi al Stelei din acest sezon european ar putea fi sinonim cu prezenţa a două echipe româneşti în Ligă, începând cu sezonul 2014-2015. Totuşi, previziunea lui Dragomir e greu de împlinit.

 

Am urcat patru locuri

În acest moment, România ocupă locul 18 în clasamentul coeficienţilor UEFA, cu 21,624 puncte, după ce a început sezonul pe locul 22. La doar 4,700 de puncte de locul 13, ocupat de Cipru, care ar asigura prezenţa campioanei direct în grupele Ligii şi la 3,500 puncte de locul 15, care ar asigura calificarea a primelor două clasate în preliminariile Ligii Campionilor.

 

Întrucât fiecare punct obţinut se împarte la cinci (numărul echipelor înscrise în competiţiile europene), iar pentru fiecare victorie din grupe se acordă câte două puncte, şansele de a egala locul 13 sunt minime.

 

Devine practic obligatoriu ca CFR Cluj să termine grupa H pe locul doi şi să se califice în optimile Ligii Campionilor, performanţă pentru care ar primi cinci puncte. Iar Steaua trebuie să câştige următoarele zece meciuri pentru a atinge coeficientul dorit, adică să ajungă în semifinalele Europa League! Singura veste bună este că, de la anul, din contul României va ieşi punctajul slab obţinut în 2008-2009, 2,642.

 

Sursa: www.prosport.ro

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eu l-am auzit pe Mitica, care a zis ca ne mai trebuiesc 6 puncte in meciurile care mai sunt in grupe si avem sigur sigur o echipa calificata direct in grupe in 2014. Deci baza cam in Steaua sta (ca de obicei) pentru ca sa fim seriosi, nu bate CFR la Man UTD :)) Si sincer sa fiu, nici Steaua nu cred ca face 6 puncte cu Stuttgart si la Copenhaga.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cfr are sanse sa faca un egal la Manchester deoarece acestia sunt deja calificati, si probabil o sa joace cu echipa a 2a, cat despre Steaua...sper sa scoatem macar 4 puncte din cele 2 meciuri..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cu Copenhaga e greu deoarece s-a vazut si la Bucuresti ca este o echipa foarte bine asezata defensiv.Cu Stuttgart e la fel de dificil numai ca putem obtine 3pct deoarece ei au o formula ofensiva la fel ca noi , numai ca la ei cam strica benzile.Astfel incat avem niste jucatori foarte rapizi si putem sa le sparge apararea foarte usor.

Cat despre CFR , slabe sanse sa castige la Manchester deoarece Manchester cu rezerve este un fel de Ajax prin anii 2006.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pentru CFR va fi foarte greu sa scoata macar un egal cu Manchester United dar nici pentru Steaua nu va fi foarte usor

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...