Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Marci

Cât a urcat Liga 1 în clasamentul coeficienţilor

Recommended Posts

CFR şi Steaua, unite pentru cea mai tare toamnă europeană din ultimii 5 ani!

 

steaua-cfr.jpg?width=610

 

Steaua şi CFR Cluj au reuşit în acest sezon să realizeze adevărate recorduri de puncte strânse de formaţiile din România în grupele Europa League şi Champions League, chiar dacă ardelenii nu au reuşit să se califice în optimile Ligii, iar Steaua se vede nevoită să tremure până la ultimul fluier al partidei cu Copenhaga.

 

Ambele reprezentante ale Ligii 1 în Europa au strâns câte 10 puncte în cele două competiţii, mai multe decât reuşise orice echipă din România în sezoanele precedente.

 

Punctele strânse de Steaua şi CFR se transpun într-un plus de 5.800 puncte pentru România în clasamentul coeficienţilor. O victorie a Stelei în această seară ne-ar duce totalul la 6.200 puncte, ceea ce ar reprezenta un adevărat vârf pentru ultimele cinci sezoane.

 

În sezonul 2009-2010, Liga 1 a avut cinci reprezentante în grupele competiţiilor europene (4 în Europa League şi una în Liga Campionilor). Unirea Urziceni, Steaua, Dinamo, CFR Cluj şi Timişoara au strâns atunci împreună 6.083 puncte pentru Liga 1, iar Steaua şi CFR pot depăşi acum această cifră.

 

Rezultatele obţinute de cele două rivale din Liga 1 sunt cu adevărat impresionante, în condiţiile în care sezonul a început dezamăgitor pentru România, după ce Vaslui, Dinamo şi Rapid au fost eliminate încă din tururile preliminare.

 

România în Europa, în ultimele 5 sezoane

 

2008-2009 2.642

 

2009-2010 6.083

 

2010-2011 3.166

 

2011-2012 4.333

 

2012-2013 5.800 (6.200, dacă Steaua se impune în această seară)

 

România ocupă în acest moment locul 18 în clasamentul coeficienţilor şi poate urca până pe 17, ceea ce ar reprezenta un salt de cinci locuri faţă de startul sezonului.

 

Sursa: www.prosport.ro

Share this post


Link to post
Share on other sites

Partea buna este ca avem sansa sa facem puncte in continuare. Oricum, haterii tot hateri raman si o sa tina pumnii adversarelor Stelei, iar fanii U Cluj, probabil CFR-ului. De-aia suntem unde sutem, pentru ca niciodata nu am fost uniti si ajung ca in tara noastra sa razbeasca maghiarii sau rromii, pentru ca sunt mult mai uniti ca noi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Asa arata clasamentul coeficientilor dupa egalul pe care l-a facut Steaua:

 

coeficienti.jpg?width=609&height=679

 

Romania locul 19.

Share this post


Link to post
Share on other sites

E bine, eu zic ca avem potential mult mai mare de-atat, adica intre primele 7-8, dar, fata de cum am fost in ultimii ani, normal ar trebui sa ne multumim cu atat. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Este foarte bine pentru Romania ca Steaua Bucuresti si CFR Cluj s-au calificat in primavara Europeana pentru ca atrag investiti pe care le-ar putea face alte echipa mai puternice din campionatele mai mari dar si pentru coeficientul Romaniei

Share this post


Link to post
Share on other sites

Este foarte bine , ca romania strange puncte , asta este un semn pentru fotbalul romanesc. Si asa daca o rivala joaca in EUROPA si cealalta sta trebuie sa ne bucuram pentru ia , pentru a aduce puncte pentru ROMANIA !

Share this post


Link to post
Share on other sites

E bine fratilor, s-o tinem tot asa. Incepem sa crestem din nou, lucru` ce ne bucura pe toti, chiar daca nu suntem fanii Stelei sau ai CFR-ului, e bine in primu' rand pt. Romania.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...