Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

RaduReleu

UEFA a decis: Alexandru Bourceanu este cel mai bun "închizător" din faza grupelor Europa League

Recommended Posts

kYsQW.jpg

 

 

 

 

La câteva zile după încheierea celor şase etape din faza grupelor Europa League, reporterii UEFA şi-au ales jucătorii favoriţi, alcătuind cel mai bun "11" posibil din rândul jucătorilor de la cele 48 de formaţii prezente la start. Stelistul Alexandru Bouceanu (27 de ani) este titular în această echipă, din care nu lipsesc Lloris sau Cavani!

"11"-le ideal al fazei grupelor (3-4-3): Lloris - Tremoulinas, Dragovic, Irtegun - Horvath, Bourceanu, Konoplyanka, Taison - Vossen, Cavani, Bobadilla.

 

Portar: Hugo Lloris (Tottenham)

Titularul buturilor la naţionala Franţei şi-a făcut debutul în Europa League jucând pentru Tottenham, care a obţinut o calificare lejeră în faza "16"-imilor. El a reuşit o evoluţie impresionantă în manşa tur cu Lazio (0-0) şi a încasat în rest doar trei goluri în cinci apariţii, făcând senzaţie şi la returul cu romanii, de pe Olimpico.

 

Fundaş central: Benoit Tremoulinas (Bordeaux)

El a ratat doar meciul din ultima etapă, cu Newcastle (2-0), într-un moment în care francezii erau deja calificaţi. Două pase de gol a dat apărătorul lateral al lui Girondins, fiind remarcatul UEFA pe acest post.

 

Fundaş central: Alexandar Dragovic (Basel)

Tânărul apărător austriac a contribuit la un bilanţ impresionant reuşit de elveţieni, care au primit doar două goluri în faza grupelor. La 21 de ani, acesta este liderul apărării echipei sale şi este monitorizat deja de granzii continentului.

 

Fundaş central: Bekir Irtegun (Fenerbahce)

Om de bază în angrenajul lui Aykut Kocaman, Irtegun a asigurat în permanenţă siguranţa defensivei echipei sale, aflându-se printre remarcaţi încă de la partidele cu FC Vaslui, din preliminariile UCL. A marcat un gol fantastic în etapa a cincea, contra lui Marseille.

 

Mijlocaş dreapta: Pavel Horvath (Viktoria Plzen)

Cehul a contribuit din plin la victoriile obţinute de formaţia sa în faţa lui Academica şi Altetico Madrid, el fiind totodată cel mai vârstnic marcator din istoria Europa League: a înscris la 37 de ani şi 214 de zile.

 

Mijlocaş central defensiv: ALEXANDRU BOURCEANU (STEAUA)

Rusescu are parte de un sezon entuziasmant, dar Bourceanu este căpitanul de numele căruia se leagă toate rezultatele excelente obţinute de Steaua în ultimul timp. Foarte abil din punct de vedere tactic, Bourceanu este lăudat de UEFA pentru modul în care strânge echipa în jurul său, în momentele grele. Are 6 meciuri jucate în grupe.

 

Mijlocaş central ofensiv: Yevhen Konoplyanka (Dnepr Dnepropetrovsk)

Conducătorul de joc al ucrainenilor este o stea în devenire în ţara sa, el impresionând deja şi la nivel internaţional. Yevhen Konoplyanka a reuşit câteva goluri de ţinut minte în acest sezon de Europa League, fără să uităm de execuţia sa contra Angliei, de pe Wembley. Fără reuşitele sale, Dnepr ar fi avut şanse minime să treacă de o grupă în care au mai fost repartizate Napoli şi PSV.

 

Mijlocaş stânga: Taison (Metalist)

Excelent în viteză, cu mingea la picior, brazilianul poate juca atât ca vârf împins, cât şi ca mijlocaş ofensiv. Are "ambele picioare la el" şi a reuşit în grupe un gol memorabil, copie după execuţia lui Marco Van Basten din 1988, din finala Campionatului European.

 

Atacant: Jelle Vossen (Genk)

Tânărul vârf în vârstă de 23 de ani a marcat doar două goluri şi a oferit o pasă decisivă, dar contribuţia sa la calificarea lui Genk este uriaşă, Vossen reprezentând unul dintre cele mai bune produse ale fotbalului belgian în ultimii ani.

 

Atacant: Edinson Cavani (Napoli)

După ce a ratat primul meci din grupe, Cavani a marcat abia în etapa a treia, dar a făcut istorie contra lui Dnepr, împotriva căreia a marcat de nu mai puţin de patru ori (4-2). În final, el a terminat faza grupelor cu nu mai puţin de şapte reuşite, după ce a marcat şi cu AIK şi PSV.

 

Atacant: Raul Bobadilla (Young Boys Berna)

Este singurul reprezentat în acest top al unei echipe care nu a reuşit calificarea mai departe, dar hattrickul realizat în faţa lui Udinese şi alte două goluri înscrise într-o grupă grea, cu Liverpool şi Anji, i-au atras porecla de "taur" din partea antrenorului Martin Rueda. Şi pe bună dreptate! Argentinianul este pe locul 2 în clasamentul golgheterilor, după Cavani.

 

 

Statistici Europa League

 

Printre remarcaţii grupelor se mai numără brazilianul Fidelis (Maritimo), jucătorul care a şutat de cele mai multe ori pe lângă poartă - de 11 ori -, el devansându-i pe Gomis, Di Natale şi Rondon, toţi cu câte 10 şuturi alături. Cavani a tras cele mai multe şuturi cadrate, 13, în vreme ce Bobadilla este fotbalistul care a faultat cel mai mult în cele şase etape disputate: 21 de infracţiuni. Luc Castaignos (Twente) a fost surprins de cele mai multe ori în ofsaid (12), în vreme ce Lars Stindl (Hannover) a încasat cele mai multe avertismente - 4. În fine, în rândul pasatorilor, nu mai puţin de 11 fotbalişti au reuşit câte 3 "assisturi".

 

 

 

Sursa: digisport.ro

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ma bucur pentru acest jucator numit BOURCEANU , la cat munceste pe teren , merita banderola de CAPITAN .

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...