Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

david3858

Disney închide studiourile LucasArts

Recommended Posts

lucasarts.jpg
 

Pentru unii este o veste surprinzătoare, avand în vedere reputaţia şi jocurile de o calitate peste medie dezvoltate de această companie. Pentru alţii nu este o ştire şocantă, căci LucasArts nu a mai realizat nimic notabil în ultimii ani. De-a lungul timpului, diverse titluri ale seriilor create de ei au fost dezvoltate de terţi producători, LucasArts ocupându-se doar de publicarea lor.

După Star Wars: The Force Unleashed care a fost unul din cele mai apreciate jocuri ale lui 2008, a urmat catastrofalul Fracture şi dezamăgirile Star Wars: The Force Unleashed II şi Star Wars: The Clone Wars – Republic Heroes. În consecinţă, LucasArts a pierdut pe parcursul lui 2010 câţiva oameni cu experienţă, ceea ce a adâncit şi mai mult criza prin care trecea compania.

Lucrurile păreau să se îndrepte odată cu anunţarea lui Star Wars 1313. În plus, la scurt timp după ce Disney a cumpărat Lucasfilm (şi totodată şi LucasArts), a urmat o declaraţie din partea noilor patroni în care se dădeau asigurări că totul va continua ca înainte în cadrul subsidiarelor Lucasfilm.

Decizia Disney este definitivă, însă nu afectează viitorul seriilor concepute de LucasArts care, ironia sorţii, vor fi oferite spre licenţiere terţilor producători. Este o ironie a sorţii deoarece LucasArts făcuse chiar un obicei din a licenţia diverse francize şi a se limita doar în a le publica şi/sau distribui. De unde şi notele extrem de mici pentru titluri cum ar fi Kinect Star Wars.

S-a mai încheiat o eră în industria jocurilor video?

 

Sursa: ComputerGames.ro

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...