Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

stefan94

[News] Activision Blizzard devine independent pentru 8.2 miliarde USD

Recommended Posts

549.jpeg

 

Activision Blizzard, publisher-ul care detine unele dintre cele mai importante serii de jocuri, va devine independent pentru suma de 8,2 miliarde de dolari, conform publicatiei The New York Times. Din anul 2008, compania americana este controlata de Vivendi S.A., conglomerat francez care mai detine grupul Canal+, compania de telefonie mobila SFR si cea mai mare companie din industria muzicala, Universal Music Group. In urma fuziunii dintre Vivendi si Activision, in anul 2008, a fost creata compania actuala, Activision Blizzard, care mai cuprinde si operatiunile fostului publisher si dezvoltator Sierra Entertainment. Grupul francez detine in jur de 61% din actiunile publisher-ului american si are controlul asupra companiei.

In urma anuntului de astazi, se pare ca firma Activision Blizzard, impreuna cu un grup de investitori care-i are in frunte pe Bobby Kotick si Brian Kelly, (CEO, respectiv presedinte Activision Blizzard) vor cumpara un pachet important de la grupul francez, pentru suma de 8.2 miliarde USD. Vivendi mai pastreaza in jur de 12 procente din compania de jocuri, dar pierde controlul asupra deciziilor luate la nivelul conducerii.

In anul 2012, Activision Blizzard a avut o cifra de afaceri de 4,85 miliarde USD si un profit net de aproximativ 1,15 miliarde USD.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...