Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

stefan94

[News] Controversa microtranzactiilor din Gran Turismo 6

Recommended Posts

615.jpeg

 


Gran Turismo 6 va fi lansat maine, 6 decembrie, fiind dezvaluite unele detalii despre microtranzactiile din joc. Sony si Polyphony Digital au confirmat ca jucatorii vor putea sa cumpere credite pentru achizitionarea masinilor in-game, avand astfel posibilitatea sa sara peste anumite evenimente. Pachetele de credite vor costa intre 4.99 Euro (500.000 credite) si 49.99 Euro (7 milioane credite), cele mai scumpe masini fiind totusi cotate la peste 20 milioane de credite.

Aceasta abordare a dezvoltatorilor Gran Turismo 6 este controversata, fiind un model de business exploatat in primul rand de cei care lanseaza jocuri gratuite. Gran Turismo 6 costa intre 45 si 60 de Euro (+ vezi preturi GT6), microtranzactiile ridicand destul de multe intrebari in ceea ce priveste politica dezvoltatorilor. Concurentii de la Microsoft Games Studios au aplicat aceeasi politica pentru Forza Motorsport 5, ulterior fiind anuntate o serie de oferte si reduceri destul de substantiale.

Chiar daca dezvoltatorii afirma ca aceste microtranzactii vor fi optionale, fiind adresate doar celor ocupati si fara prea multa rabdare, exista destul de multe exemple in jocurile free-to-play in care ramai blocat printre anumite nivele sau ajungi ciuca batailor. Singura solutie este sa cumperi obiecte sau puteri pe bani reali pentru a te bucura in continuare de gameplay, fiind un lucru de inteles tinand cont ca jocul nu a necesitat vreo investitie pana in acel moment.

Din alt punct de vedere, putem sa ne bucuram de acest model de business, fiind posibila si o pregatire pentru o eventuala trecere rapida la modelul free-to-play in viitorul mai mult sau mai putin apropiat.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...