Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Marci

Steaua, Pandurii, Astra și Petrolul primesc bani din amenzile de milioane adunate de la PSG și City

Recommended Posts

A0Ew5E6.jpg

 

Amenzile dictate de UEFA cluburilor care au încălcat regulile fair-play-ului financiar vor intra în conturile celorlaltor echipe care au participat în sezonul trecut al cupelor europene, printre care se numără și echipele românești Steaua, Pandurii, Petrolul și Astra.

 

24 de milioane de euro s-au adunat după încasarea banilor din amenzi. Cei mai mari "cotizanți" au fost Paris Saint-Germain și Manchester City, cluburi care au ignorat în repetate rânduri reglementările UEFA în ceea ce privește echilibrul dintre venituri și cheltuieli.

 

În urma împărțirii sumei, fiecare club din totalul de 237 care au luat startul în preliminariile competițiilor continentale va primi câte 101.000 de euro.

În sezonul trecut, Steaua s-a calificat în grupele UEFA Champions League, iar Pandurii - din postura de vicecampioană - a mers în grupele UEFA Europa League. Petrolul și Astra au fost eliminate în play-off-ul pentru accederea în grupele UEL.

 

Pe lângă sancțiunile financiare dictate pentru încălcarea regulilor fair-play-ului financiar, campioanele din Anglia și Franța au fost obligate să înscrie pe lista UEFA pentru acest sezon cel mult 21 de jucători, faă de 25, câți ar fi avut dreptul în mod normal. Dintre aceștia, sunt obligați să aibă 5 fotbaliști formați la club.

 

Alte cluburi care au primit sancțiuni din cauza încălcării regulilor fair-play-ului financiar au fost Bursaspor, Anji Mahacikala, Rubin Kazan, Zenit Sankt Petersburg, Galatasaray, Levski Sofia și Trabzonspor.

 

Sursa

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...