Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

stefan94

[News] Două lanțuri retail din Australia refuză să comercializeze GTA V

Recommended Posts

gtav3-630x394.jpg


 


Target și Kmart sunt două francize retail ale căror divizii din Australia au oprit comercializarea celui mai nou joc Rockstar, Grand Theft Auto V, din considerente sexuale și de violență. Cele două companii sunt magazine generaliste, având o arie foarte variată de produse disponibile pe rafturi.


Această acțiune vine în urma unei petiții Change ce vizează comercianții, cu titlul „Retrageți GTA V – acest joc repugnant care încurajează jucătorii să comită violență sexuală și să ucidă femei”. 45000 de semnături au fost strânse și deși nu a fost încă îndeplinit pragul minim, cele două lanțuri de magazine au scos de pe piață celebrul joc de acțiune.


Motivele ce au condus la inițierea petiției sunt:


 


Jocul încurajează oamenii să omoare femei pentru amuzament. Acțiunea presupune comiterea de violență sexuală împotriva femeilor, apoi să le abuzeze sau să le omoare pentru a obține puncte de viață. Iar Target aprovizionează și promovează acest joc pentru Crăciun. În acest titlu după ce se pot face varii acte sexuale, jucătorii au opțiunea de a comite crime prin pumni, cuțite, bâte sau arme pentru a primi banii înapoi.”


 


CEO Take Two, distribuitorul jocului:


Trebuie menționat totuși că unul dintre punctele de plecare ale inițiativei presupune „violența sexuală” împotriva femeilor. Deși în Grand Theft Auto V ambele motive individuale nu sunt greu de găsit, alăturarea celor două cuvinte presupune acțiuni ce nu se găsesc în acest titlu.


Suntem dezamăgiți de această mișcare împotriva unui joc ce are milioane de fani pe tot mapamondul. GTA V afișează teme mature și conținut similar cu al altor medii de divertisment. Mediul gaming are aceleași libertăți de exprimare precum cărți, seriale sau filme. Suntem alături de oamenii ce au creat jocul și de comunitatea de gameri ce îl joacă.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sincer? O porcarie. E un joc ce are inscriptia pe carcasa de 18+ (Dedicat persoanelor cu varste peste 18) tocmai din aceste motive. Daca si la varsta maturitatii ai probleme mintale incat poate un joc sa te instige la violenta atunci sa se comercializeze jocul doar pe baza unui act psihologic cu dovada ca nu ai probleme, dar nu poti opri comercializarea unui joc video intr-o tara intreaga doar pentru ca exista posibilitatea ca o persoana la un milion ar putea sa aibe o viziune diferita a vietii reale si ar putea sa comita crime sau alte tampenii un urma acestui joc, Si cred ca am fost destul de exigent cand am spus posibilitatea de 1 la 1 milion pentru ca m-am referit strict la persoanele cu varsta mai mare de 18 ani. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...