Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Rakku

Actori readuşi la viaţă de computer

Recommended Posts

945410l-640x400-b-e0648a01.jpg


 


Pe 3 aprilie se va lansa pe marile ecrane Furios şi iute 7filmul care dă tonul blockbusterelor din 2015 (iată alte 13 producţii de calibru). Ştim deja că producătorii au avut nevoie de schimbarea scenariului şi de efecte speciale elaborate pentru a termina producţia după moartea starului seriei, Paul Walker, în noiembrie 2013. Iată în materialul de mai jos cum a fost posibil acest lucru, cine a realizat efectele speciale, ce alte staruri au suferit acelaşi tratament în trecut, dar şi ce drumuri deschid noile tehnologii folosite.


În cazul lui Furios şi iute 7, producţia a apelat la fraţii lui Walker, Caleb şi Cody, a căror asemănare cu actorul decedat a fost esenţială pentru filmarea scenelor lipsă cu acesta. Totodată, pentru terminarea lui Furious 7 au fost folosite şi scene deja filmate cu actorul la părţile anterioare ale seriei şi tăiate la montaj. Conform publicaţiei Variety, costul total al efectelor speciale necesare pentru a-l readuce la viaţă pe Walker s-a ridicat la aproximativ 50 de milioane de dolari, adăugaţi bugetului iniţial de 200 de milioane al blockbusterului aşteptat pe ecranele noastre cu începere din 3 aprilie.


Cei de la The Hollywood Reporter scriu că răspunzătoare de realizarea acestor efecte speciale specifice a fost compania Weta Digital, deţinută de Peter Jackson. Fără să dea foarte multe detalii despre aspectele tehnice şi despre diversele metode utilizate, publicaţia scrie că importanta contribuţie a Weta ne catapultează într-un viitor în care actorii vor putea fi recreaţi pe calculator fără ca cineva să îşi dea seama de vreo diferenţă între copie şi original.


O situaţie similară a avut loc în anul 1999, în timpul filmărilor la Gladiatorul lui Ridley Scott. Când actorul Oliver Reed şi-a aflat sfârşitul în urma unui atac de cord, compania The Mill, creatoarea efectelor speciale, a folosit filmări de la repetiţii sau de la alte secvenţe pentru a realiza o mască digitală, ataşată ulterior unei dubluri. "(Actorul) avea şi replici, prin urmare a trebuit să facem buzele să se mişte", a declarat Robin Shenfield, directorul The Mill, pentru The Hollywood Reporter. Şi serialul Clanul Soprano a înfruntat o problemă de producţie similară atunci când a murit Nancy Marchand, actriţa care o interpreta pe mama lui Tony Soprano.


 

Tehnologia s-a dezvoltat rapid în ultima vreme, aşa că în prezent este posibil să recreezi un actor numai cu ajutorul efectelor speciale. Conform The Hollywood Reporter, compania The Mill a realizat o reclamă Johnny Walker de 90 secunde cu Bruce Lee. "I-am recreat faţa cu ajutorul tehnologiei CGI şi apoi am animat-o, folosind fotografii ale actorului pentru referinţă", a spus Shenfield. Cel mai complicat aspect al acestei metode este reproducerea convingătoare a ochilor, a spus specialistul.


The Hollywood Reporter vorbeşte şi de blockbustere la începutul cărora actorii principali au fost scanaţi 3D pentru ca imaginea lor să fie folosită ulterior cât mai realist posibil la crearea efectelor speciale. A fost cazul lui Captain America: The Winter Soldier, iar metoda devine tot mai populară, existând şanse ca ea să fie folosită la realizarea oricărei producţii ce necesită folosirea anumitor efecte speciale.


Este clar faptul că Furious 7 a făcut un pas important pe tărâmul recreării virtuale a unor actori reali. Sperăm ca după premieră să apară mai multe detalii despre tehnologia folosită pentru resuscitarea cinematografică a lui Paul Walker.


 


Sursa: eGaming.ro


Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...