Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Marci

Declaratie de presa managerul Deamhack Bucharest Silviu Stroe

Recommended Posts

AMyfYUb.png

 

 Am început să facem Dreamhack în București din 2012 în Turbohalle unde am avut peste 1000 de personae și am ajuns la un eveniment astăzi care are un premiu de aproape 300.000$ în Sala Polivalentă care e mult mai mare, avem toate jocurile
 
 
Cât de mare este comunitatea de sport în România?

Noi estimăm că în România există 3.000.000 de jucători și există un nucleu de 250.000 de jucători profesioniști care joacă câteva ore pe zi.
 
Cu cine ne putem compara pe plan European?
Pe plan European există 3 țări mai mari ca noi: Suedia, Polonia și Germania, toate celalalte țări sunt sub noi ca număr de jucători, ca interes, ca evenimente.
 
Vor fi recunoscute e-sports ca sport în România?

Da, lucrăm la asta, este visul nostru de la înființare din 2002, suntem în curs de recunoaștere. Domnii de la Minister (Tineretului și Sportului) au fost ieri aici și le-au plăcut ce au văzut, mai au de făcut câteva vizionări și sper ca anul acesta să fim oficial recunoscuți.
 
La nivel mondial, ce alte țări au recunoscut e-sports ca sport național?
Mai sunt 17 țări care au recunoscut sportul electronic, cele mai cunoscute sunt: Coreea de Sud, China, Bulgaria, Azerbaidjan și multe alte țări în curs de recunoaștere. Scopul nostru principal este să avem 40 de țări la nivel mondial care să recunoască sporturile electronice, asta înseamnă o recunoaștere a Ministerului Sportului sau a Comitetul Olimplic Național.
 
Se poate introduce acest sport și în universități?
Deja există multe țări care au în programe la nivel universitar, în Coreea de exemplu sportivii electronici foarte buni au un statut de bursier, dau examene în afara programului normal, ca un olimpic, au vize speciale, au burse, iar în America sunt destule universități care au adăugat cursuri special pentru sportul electronic. În România avem anul acesta Cupa Școlilor care se bucură de un success fantastic, avem Cupa Liceelor cu 260 de licee, Cupa Facultăților.
 
Cât  de greu a fost să aduceți atâția jucători mari la București în Dreamhack.
E o muncă începută acum 6-7 luni, e muncă multă și multe nopți pierdute. Îi avem aici pe noii parteneri de la StarLadder care au fost de acord să își mute evenimentul de la Kiev la București din cauza problemelor pe care le au acolo și o să existe multe colaborări de genul acesta pe viitor.
 
S-a ridicat acest eveniment la așteptările dumneavoastră?
Da, și mult peste așteptări. Ce mai mare frică era cum o să fie prima zi, ziua de vineri când lumea este la serviciu, la școală, și ieri când am văzut poze cu toată sala de la CS:GO era plină, mi-am dat seamă că e mult mai mare evenimentul față de anul trecut.
 
Care este diferența dintre un gamer profesionist și unul amator?
Mulți oameni care se uită la acest sport sunt și jucători. Există un nucleu de 150.000-200.000 de jucători care joacă multe ore pe zi, mai exita câteva sute de mii care joacă câteva ore pe săptămână iar în spatele lor sunt aproximativ 2 milioane de oameni care se uită la evenimente online. De exemplu la fotbal, există un nucleu de jucători care joacă fotbal dar există un număr mult mai mare de oameni care urmăresc acest sport.
 
Ce înseamnă antrenamentul pentru un gamer?
În primul rând înseamnă studierea adversarului și studierea tuturor hărților (CS:GO) pe care ei joacă și foarte multe meciuri împotriva echipelor mari.

 

Care este jocul dumneavoastră preferat?

La ora actuală, jocul meu preferat este Heroes of the Storm. De la bun jucător am fost jucător de Counter-Strike, de un an și ceva nu am mai avut timp.
 
Poate ieși la pensie din prefesia de gamer?
Absolut. Un gamer mediu în Coreea de Sud câștigă în jur de 200.000$ pe an din salarii, premii și sponsorizări și noi ne dorim să existe și în România oameni de genul acesta. Avem evenimente foarte mari, aducem cei mai buni jucători dar nu avem eroi locali, dar lucaram la asta.

 

Sursa: eGaming

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...