Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Marci

U Cluj - Steaua 0-3. Roș-albaștrii au cucerit Cupa Romaniei și au reușit "tripla"!

Recommended Posts

het2HnM.jpg

 

Steaua a cucerit Cupa României, duminică seară, pe Arena Naţională, după ce a învins-o cu 3-0 pe Universitatea Cluj în finală şi a reuşit o triplă istorică în acest sezon, după ce a și-a mai trecut în palmares titlul de campioană şi Cupa Ligii.

 

Pentru Steaua este primul event reuşit după 1997, "roş-albaştrii" trecându-şi în palmares a 22-a Cupă a României din istoria clubului.

 

Steaua s-a impus prin golurile marcate de Adi Popa (9, 53) - desemnat la final omul meciului - şi de Raul Rusescu (48), în faţa unei echipe care va juca în liga a doua în sezonul viitor. "U" Cluj are în palmares o singură Cupă a României, adjudecată în 1965, dar mai jucase alte trei finale, în 1934, 1942 şi 1949. În '49, a pierdut cu 1-2 în faţa echipei CSCA Bucureşti (actuala Steaua).

 

Finala a început cu o întrerupere. Arbitrul Alexandru Tudor a oprit jocul în al doilea minut de joc, timp circa 3 minute, din cauza torţelor aruncate de fanii ardeleni la poarta portarului stelist Florin Niţă.

 

Steaua a deschis scorul în minutul 9, când Stanciu a trimis o minge înapoi și Adi Popa pus latul din prima, iar mingea a intrat în poartă după ce a izbit și bara dreaptă. Apoi, roș-albaștrii au controlat jocul în prima repriză, dar nu au forţat și nu au mai avut ocazii clare de gol. Rusescu (16) şi Stanciu (41) au șutat din afara careului la poarta lui Veselovsky, dar fără sorţi de izbândă. "U" a fost aproape de gol în minutul 31, când Varela a respins in extremis din faţa porţii, după un corner al clujenilor.

În repriza secundă, Steaua a încheiat conturile în primele zece minute, după ce Rusescu a trimis în plasă centrarea lui Popa (48), apoi mijlocașul poreclit "Motoreta" a închis tabela cu un nou șut pe jos, care a întâlnit bara, înainte de a scutura plasa. Universitatea a căutat un gol de onoare, dar Neag a reluat pe lângă poartă, după o centrare a lui Nuno Viveiros (61).

 

Până la final, Steaua a ratat prin Chipciu (81) şi Stanciu (90+2), iar Mengolo a irosit ultima ocazie a meciului (90+2).

 

Pentru antrenorul Costel Gâlcă a fost ultimul său meci la Steaua, la capătul unui sezon în care a reuşit să câştige 3 trofee.

 

Sursa: digisport

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...