Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

AdriaN

Messi, lider în clasamentul golgheterilor și assist-urilor în UCL pentru a doua oară

Recommended Posts

sCH4eMs.jpg

 

Barcelona a învins Juventus în finala UEFA Champions League, cu 3-1, la Berlin, dar Leo Messi nu a reușit să-și treacă numele pe lista marcatorilor. Argentinianul de 28 de ani a rămas, astfel, la egalitate cu Cristiano Ronaldo în topul marcatorilor all-time ai celei mai importante competiții europene, ambii cu câte 77 de goluri.

Tot la egalitate de goluri cu CR7, dar și cu Neymar, a terminat Messi actualul sezon al UEFA Champions League, toți trei cu câte 10 reușite.

În schimb, Messi a reușit o performanță neegalată de niciun alt fotbalist în istoria Ligii Campionilor. A încheiat sezonul lider în clasamentul golurilor (10), dar și al assist-urilor (5), pentru a doua oară în carieră. A marcat cele mai multe goluri (14) și a dat cele mai multe pase decisive (5) și în sezonul 2011/2012.

Mai mult, starul echipei catalane este primul fotbalist care câștigă titlul de golgheter al UEFA Champions League pentru a cincea oară! Cristiano Ronaldo a reușit acest lucru de patru ori, la fel ca Gerd Muller.

Totodată, argentinianul a reușit să câștige al 24-lea său trofeu la Barcelona, la egalitate cu Iniesta, și doar cu unul mai puțin decât liderul all-time al clubului blaugrana, Xavi Hernandez (25).

 

gGQ3QpV.jpg

 

 

 

Sursa : www.digisport.ro

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...