Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

ovi10

Scandalul FIFA: Jose Maria Marin a acceptat să fie extrădat în SUA

Recommended Posts

                                              jose_maria_marin.jpg

 

 

 

 

 

Jose Maria Marin (Brazilia), fost preşedinte al Confederaţiei Braziliene de Fotbal (CBF), a acceptat să fie extrădat în Statele Unite ale Americii, a anunţat, miercuri, Oficiul federal elveţian, citat de L'Equipe.
Marin, în vârstă de 83 de ani, este bănuit de luare de mită în legătură cu atribuirea drepturilor de marketing pentru ediţiile Copei America din 2015, 2016, 2019 şi 2023, şi pentru Cupa Braziliei din 2013 şi 2022.
 
FIFA se confruntă cu un uriaş scandal de corupţie, după ce justiţia americană a pus sub acuzare 14 persoane, printre care doi vicepreşedinţi FIFA. În acest caz, şapte oficiali ai forului mondial au fost reţinuţi, la 27 mai, la Zurich, la solicitarea Departamentului de Justiţie al SUA, în legătură cu fapte de corupţie: Jeffrey Webb (Marea Britanie), vicepreşedinte al FIFA şi preşedinte al CONCACAF, Eduardo Li (Costa Rica), viitor membru al Comitetului Executiv al FIFA, Julio Rocha, însărcinat cu dezvoltarea FIFA, Costas Takkas (Marea Britanie), ataşat la cabinetul preşedintelui CONCACAF, Eugenio Figueredo (Uruguay), vicepreşedinte al FIFA, Rafael Esquivel (Venezuela), membru al CONMEBOL, şi Jose Maria Marin (Brazilia), membru al Comitetului de organizare al FIFA pentru JO.
 
Oficiul Federal de Justiţie din Elveţia a precizat că persoanele reţinute sunt cercetate pentru luare de mită şi primirea de alte foloase, de la începutul anilor 1990 şi până în prezent, totalizând peste 150 de milioane de dolari. Acţiunile lor ilegale ar avea legătură cu unele turnee de fotbal din America Latină.

 

 

 

 

 

 

                                                                                                                                                                                                                          Sursa: Prosport

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...