Jump to content
Sign in to follow this  
AdriaN

"Eternul Derby" x 6. Primele roade ale noului sistem competițional

Recommended Posts

5eLiClG.jpg
 

Steaua și Dinamo se întâlnesc din nou în Cupa României și sunt șanse mari ca acesta să fie primul sezon din istoria fotbalului românesc în care vom avea 6 derby-uri între cei doi "granzi" bucureșteni.

 

Dinamo are avantaj după primele două dueluri directe, după 0-0 în tur și 3-1 în returul sezonului regulat. Cele două rivale au 90% șanse să se califice în play-off, unde se vor întâlni din nou tur-retur, iar în semifinalele Cupei României se joacă, de asemenea, în dublă manșă.

 

"Vom avea mai multe derby-uri între Steaua și Dinamo", a fost principalul argument adus de oamenii din fotbal pentru a susține implementarea sistemului cu play-off și play-out. Avantajele încep să se vadă încă din primul sezon.

 

În cealaltă semifinală a Cupei României se întâlnesc CFR Cluj și ASA Tg. Mureș. Jocurile din penultimul act se vor disputa în sistem tur-retur, prima echipă extrasă fiind organizatoare a jocului tur. Prima manşă este programată pe data de 2 martie, iar a doua se va disputa pe 20 aprilie.

În total, Steaua și Dinamo s-ar putea întâlni de 7 ori în acest sezon! Amândouă sunt calificate în semifinalele Cupei Ligii, acolo unde roș-albaștrii se întâlnesc cu Astra Giurgiu, iar "câinii roșii" dau piept cu Concordia Chiajna. Dacă cele două formații bucureștene se vor califica în finală, vom avea și un derby cu trofeul pe masă.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa : www.digisport.ro

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...