Jump to content
Sign in to follow this  
SEFkabbod

Miza pe Elveţia!

Recommended Posts

2016-03-29T201636Z_974592549_LR1EC3T1KBE
 
După 1-0 cu Lituania, „naţionala” a făcut 0-0 cu Spania, egal remarcabil, numai că, surprinzător, atacurile la adresa ei şi a selecţionerului n-au încetat! Că doar 1-0 cu nişte neica-nimeni, că a jucat x şi nu y, că Iordănescu s-a speriat de Del Bosque, că una, că alta, dovezi că, frustraţi, unii suporteri nu-s niciodată mulţumiţi! Şi dacă, visând nebuneşte, trupa lui Iordănescu ar cuceri titlul la Euro, şi-atunci s-ar găsi destui românaşi s-o critice!

În schimb, a sporit numărul celor care, cu mintea limpede şi picioarele pe pământ, vorbesc frumos despre „tricolori”. Mai întâi i-a lăudat Del Bosque, apoi a venit rândul „cocoşilor galici”, viitorii adversari: „Atenţie, România nu primeşte goluri prea des” (Varane) şi „E o formaţie solidă, care a crescut serios în ultimul timp” (Coman).

Fundaşul Realului şi mijlocaşul lui Bayern ştiu ce spun. Statistica îi confirmă, certificând că pe parcursul celui de-al treilea mandat al Generalului „naţionala” n-a pierdut niciun meci din 11, înscriind 12 goluri şi încasând numai 3! Cum a întâlnit şi două multiple campioane, Italia şi Spania, bilanţul e pozitiv. Echipa a luat puţine goluri, dar a şi marcat puţine! Ca atare, ineficacitatea e cuiul lui Pepelea, aici trebuie să mai umble selecţionerul.

Analizând partidele din grupa de la Euro, cu Franţa pe 10 iunie, cu Elveţia pe 15 şi cu Albania pe 19, pâinea cel mai uşor de mâncat pare să fie Elveţia, învinsă recent de Irlanda la Dublin şi de Bosnia-Herţegovina chiar la Zurich! Probabil că a contat absenţa lui Shaqiri (Stoke City), dar nu într-atât încât băieţii bosniacului Petkovici să părăsească gazonul sub un val de fluierături! Scuza că „amicalele” sunt privite de sus nu prea rezistă azi, când e la modă formula că victoriile aduc victorii. În rest, combinata helveto-albanezo-kosovară aflată la dispoziţia lui Petkovici luptă cu îndârjire. Pune osul şi se predă greu în meciurile cu miză.

Învinsă la Viena, Albania a bătut în Luxemburg cu 2-0, însă s-a desprins abia în repriza secundă, după eliminarea lui Joubert din minutul 45. De observat că sqipetarii dispun de mulţi jucători peste hotare, legitimaţi şi chiar titulari la cluburi importante: Berisha la Lazio, Aliji şi Xhaka la Basel, Hysaj la Napoli, Cana şi Lenjani la Nantes, Rashica la Vitesse Arnhem, Djimsiti la Atalanta şamd. Dacă nu-i cazul să ne temem de ei, nici n-ar trebui să-i subestimăm! În plus, s-ar cuveni ca „tricolorii” să-i răspundă selecţionerului Albaniei, italianul De Biasi, care a comentat eşecul de la Viena printr-o trimitere deplasată: „România nu va juca niciodată ca Austria!”. Corect, România poate juca mai bine!

Ar mai rămâne de discutat despre Franţa, favorită detaşată în grupa A graţie avantajului oferit de terenul propriu şi de public, subiect de dezvoltat altădată. Cântărind ultimele rezultate înregistrate de Les Bleus, 3-2 cu Olanda la Amsterdam şi 4-2 cu Rusia la Paris, să notăm că, invers faţă de Iordănescu, Deschamps are dureri de cap din pricina apărării, nu a atacului! Cu sau fără Benzema, dar cu Griezmann (Atletico Madrid), Kante (Leicester), Payet (West Ham) şi Coman (Bayern) impresionanţi, formaţia gazdă speră să câştige nu numai grupa la Euro, ci şi titlul! E însă drum lung până acolo, să mai vedem.

 

 

Sursa: thumb1_18933084a8275af5d055_logo.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...