Jump to content
Sign in to follow this  
AdriaN

Rămânerile lui Messi și Iniesta la Barcelona, condiționate de plecare unui alt star

Recommended Posts

TWm1Vs6g.jpg

 

FC Barcelona încearcă, în această perioadă, să le prelungească înțelegerile lui Lionel Messi și Andres Iniesta. Dacă acest lucru s-ar întâmpla, clubul catalan ar putea fi forțat să renunțe la unul sau doi jucători importanți în vară, pentru a-și echilibra balanța financiară.

 

Madrilenii de la Marca scriu că bugetul catalanilor a fost afectat serios prin prelungirea contractelor lui Neymar și Luis Suarez, întrucât cei doi atacanți sud-americani câștigă, fiecare, peste 15 milioane de euro net pe sezon. Concret, cluburile din La Liga nu pot cheltui pe salarii mai mult de 70% din bugetul societății, iar, după ce Neymar și Suarez au semnat noi înțelegeri, catalanii s-au apropiat de respectivul procent.

 

Dacă Iniesta a confirmat că va rămâne pe Camp Nou, iar semnarea unui nou contract e doar o chestiune de timp, Lionel Messi este mai greu de convins. Cel mai probabil, argentinianul își va prelungi înțelegerea care expiră în 2018 doar dacă i se va propune un salariu de peste 40 de milioane de euro.

 

Prin urmare, catalanii vor căuta să acopere venitul lui Messi cu banii încasați din vânzarea anumitor fotbaliști. Jucătorii de care Barcelona s-ar putea despărți în vară sunt Aleix Vidal, Jeremy Mathieu, Ivan Rakitic și Arda Turan. Dacă pe primii doi este greu de crezut că vor putea încasa sume foarte mari, catalanii se bazează pe încasările de urma transferurilor croatului și turcului. Rakitic este dorit de marile forțe din Premier League, în timp ce Arda a fost deja ofertat de către cluburile din China, care par a avea bugete nelimitate.

 

Marca amintește și despre ceea ce s-a întâmplat în anii trecuți, când Barcelona a renunțat, în mod constant, la cel puțin un jucător important. Alexis Sanchez și Cesc Fabregas au plecat, în 2014, la Arsenal, respectiv Chelsea, în 2015, Pedro Rodriguez a ajuns la ”albaștrii”, iar, în 2016, Claudio Bravo a fost cedat la Manchester City. În plus, vara trecută, de la catalani a plecat și Dani Alves. Chiar dacă brazilianul a venit gratis la Juventus, el încasa un salariu important la Barcelona.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa : www.digisport.ro

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...