Jump to content
Sign in to follow this  
AdriaN

Hagi a primit cel mai frumos cadou! Mesajul superb de la marele Maradona

Recommended Posts

8WquNVj.jpg

 

Gheorghe Hagi este unul dintre cei mai respectaţi jucători din istoria fotbalului şi împlinirea vârstei de 52 de ani nu a fost trecută cu vederea de cel care este considerat cel mai mare din toate timpurile, Diego Armando Maradona.

 

"El Pibe de Oro" a postat pe contul personal de Facebook un mesaj către cei 4 super fotbalişti născuţi pe 5 februarie şi primul pe listă este "Maradona din Carpaţi", alături de care se mai află Cristiano Ronaldo, Neymar şi Carlos Tevez.

 

"Astăzi este ziua de naştere a acestor jucători fenomenali", a scris "Butoiaşul Atomic", cel care l-a avut adversar pe Hagi la Campionatul Mondial din 1990, în România - Argentina 1-1. Cei doi se puteau întâlni din nou 4 ani mai târziu, dar "Diegol" a fost suspendat chiar înaintea duelului câştigat de tricolori cu 3-2.

 

Ca jucător, Gică Hagi și-a început cariera la Farul și a debutat în fotbalul mare la doar 17 ani și jumătate. ”Regele” a mai evoluat pentru Sportul, Steaua, Real Madrid, Brescia, Barcelona și Galatasaray. Și-a încheiat cariera în Turcia, în 2011.

 

16 trofee a cucerit Hagi în cariera sa. Două Cupe ale Spaniei, cu Barcelona și Real Madrid, 3 titluri și două Cupe în România, în tricoul Stelei, 4 titluri și două Cupe ale Turciei pentru Galatasaray, a câștigat Cupa UEFA cu gruparea ”cim-bom” și a cucerit de două ori Supercupa Europei, cu Steaua și Galata.

 

A fost desemnat de 7 ori fotbalistul anului în România.

 

Pentru echipa naționala, Hagi a debutat la 18 ani și 6 luni, sub comanda lui Mircea Lucescu, într-un meci cu Norvegia. Ultimul meci jucat de Gică Hagi în tricoul naționalei a fost Italia - România, de la Campionatul European din 2000, când tricolorii au fost eliminați în sferturi de squadra azzurra cu scorul de 2-0. În acea partidă, ”Regele” a fost eliminat, după ce a primit două cartonașe galbene.

 

125 de meciuri și 35 de goluri are Hagi în tricoul echipei naționale.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa : www.digisport.ro

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...