Jump to content
Sign in to follow this  
Nanak

”Bijuteria” oltenilor ar putea fi inaugurată la fix 50 de ani de la primul meci pe vechiul ”Oblemenco”

Recommended Posts

59d481b795f9cfd9a100298c

 

Data la care noul stadion din Craiova va fi inaugurat nu este cunoscută încă. Clubul din Bănie speră ca noul joc pe arenă să fie cel din 16-imile Cupei României, de pe 25 octombrie, dar acest lucru depinde și de tragerea la sorți și de viitorul adversar.

 

În cazul în care inaugurarea nu va fi posibilă în Cupă, prima partidă pe noul ”Ion Oblemeneco” va fi confruntarea cu FCSB, din etapa a 16-a a Ligii 1. Aceasta este programată pe 29 octombrie, la fix 50 de ani de la primul meci disputat pe stadionul care a fost dărâmat pentru a-i face loc actualului.

 

“Centralul” a fost construit pentru a înlocui fostul “Tineretului”, inaugurarea având loc la 29 octombrie 1967. Primul meci disputat a fost unul între reprezentativele de tineret ale României și Poloniei.

 

59d481af95f9cfdca100298c

 

 

Primul joc al echipei locale s-a disputat câteva zile mai târziu, pe 5 noiembrie 1967, atunci când Universitatea a câștigat cu 4-0 în fața lui ASA.

 

Din 1996, a primit numele de “Ion Oblemenco”, iar, în 2003 a fost instalată și instalația de nocturnă, după ce stâlpii au fost montați încă din 1991.

 

Vechiul stadion a fost dărâmat în 2015, atunci când au început lucrările la noua arenă. Ultimul joc pe fostul ”Oblemenco” a fost tot unul cu FCSB (care încă se numea Steaua la vremea respectivă). Acesta s-a disputat pe 4 decembrie 2014, în sferturile de finală ale Cupei României și a fost câștigat de ”roș-albaștri” cu 1-0.

 

La mai bine de doi ani de la începerea lucrărilor, noul stadion este gata pentru inaugurare, pe acesta fiind montat deja gazonul, care a fost inclusiv marcat.

 

Imaginile cu terenul tușat au fost postate în social media chiar de persoana care răspunde de suprafața de joc, Mircea Crăciun.

 

Sursa: DIGI

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...