Jump to content
Sign in to follow this  
Andrei26

Patru trupe românești care au dispărut din industria muzicală

Recommended Posts

Patru trupe românești care au dispărut din industria muzicală

 

 

vedete_andre_arhiva_02_1024x680.jpg

 

Andre, Asia și multe alte trupe au făcut furori în anii 2000. Fiecare televiziune și post de radio difuza cele mai cunoscute piese ale trupelor, iar în discoteci răsunau hiturile lor. La vremea respectivă, trupele strângeau mii de fani la concert, iar hainele lor erau o inspirație pentru toți tinerii. 
Din păcate, trupele românești au dispărut peste noapte, iar fanii au rămas cu „ochii în soare”.

 

1. Andre

rtemagicc_moda_andre.jpg.jpg

Trupa Andre, formată din Andreea Antonescu și Andreea Bălan a făcut furori cu piesa „Lasă-mă papa la mare”, dar și cu look-ul lor. Trupa a fost înființată în 1998, ajungând să fie un adevărat fenomen. Andre și-a câștigat fanii cu piesele de vară și versurile simple, dar și cu ținutele cu care apăreau atunci când aveau concerte. 

Trupa a reușit să câștige patru Discuri de Platină și un Disc de Aur pentru albumele vandute în cei trei ani de activitate. Asta nu le-a oprit însă pe cele două artiste să pună punct proiectului în 2001.

 

2. ASIA

trupa_asia_19012017.jpg

Trupa ASIA a fost un fel de Spice Girls a României! Trupa s-a înființat în 1999, iar în decembrie, artistele lansau „Inima Mea”, dar și primul album, intitulat „ASIA”.

De-a lungul celor opt ani de activitate, componența trupei s-a schimbat de mai multe ori. Imediat după apariția celui de-al doilea album, „Periculos", Anemona a decis să își incheie cariera muzicală, fiind înlocuită de Alexandra Crina Potora. La sfârșitul lui 2002, Alexandra a plecat și ea din trupă, iar în 2005 trupa a decis să se despartă.

 

3. Valahia

valahia.jpg

Trupa Valahia a aparut inițial ca o trupă formată din șase băieți, dar succesul nu prea a fost de partea lor până în varianta dance, impusă de Mihai, Costi și Dorin.

În ciuda succesului, colaborarea celor trei n-a durat prea mult. În 1999, Costi Ioniță părăsește formația și se dedică carierei solo. Dorin și Mihai au continuat să cânte împreună până în 2003. Deși erau în plin succes, Mihai Trăistariu decide să părăsească trupa și să urmeze o carieră solo.

 

4. N&D
nd_1.jpg

Nick și Delia au început să cânte în 1998, iar cu vocea puternică și studiile Deliei la pian și flaut, cei doi nu aveau cum să nu atingă culmile succesului.

Cei doi au lansat două albume, „Nu vreau să te pierd” și „Nu e vina mea”, piesele având un succes uriaș în topurile românești. În 2003, trupa se desparte, iar Delia urmează o carieră solo, în timp ce Nick a continuat proiectul și a înlocuit-o pe artistă, însă trupa nu s-a mai bucurat de același succes.

 

 

Sursa: eGaming

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...