Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

RaduReleu

"Derby-ul Nordului" » Boloni este în faţa celui mai important meci la Lens

Recommended Posts

Neînvins în Ligue 1 pe banca lui Lens, Laszlo Boloni se pregăteşte pentru primul test cu adevărat important. Victoriile cu Saint Etienne (2-1) şi Caen (2-0), plus egalul cu Bordeaux (2-2), i-au dat antrenorului român răgazul necesar pentru a reuşi să readucă echipa pe linia de plutire. La un punct distanţă de locurile retrogradabile, românul declară pentru site-ul oficial al clubului că nu va pregăti partida cu liderul Lille într-un mod special, cu toate că este conştient de importanţa acestui meci.

 

 

 

"Mi s-a spus că nicăieri în lume nu există un derby atît de dur şi de stresant precum cel cu Lille. Cred că este bine pentru regiune dar, sincer, fie el derby sau nu, mă interesează prea puţin asta. Nu fac diferenţă între acest meci şi celelalte"

 

 

 

"Derby-ul Nordului", aşa cum este cunoscut în Franţa, se va juca la finalul acestei săptămîni pe stadionul Félix Bollaert. Cu toate că cele două echipe sînt separate numai de 40 de kilometri, rivalitatea suporterilor este la cote înalte, bazată pe diferenţele sociale şi economice între cele două oraşe (Lens este un oraş industrial, muncitoresc iar Lille face parte din oraşele moderne ale francezilor). Din 107 meciuri jucate între cele două echipe, 41 au fost cîştigate de Lille, 34 de Lens şi 32 s-au terminat la egalitate. Atît locul ocupat în campionat de echipă (17) cît şi statistica este defavorabilă lui Boloni, rămîne de văzut dacă avantajul terenului propriu se va face simţit pe tabelă. Ultimul succes al lui Lens împotriva marii rivale datează din 2006, o victorie sîmbătă fiind extrem de importantă pentru antrenorul român.

 

 

 

Sursa: gsp.ro

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...