Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Radu_Toretto

Peter Jackson e acuzat că a chinuit animale pentru “The Hobbit”.

Recommended Posts

The-Hobbit.jpg

 

PETA, cunoscuta organizaţie care militează pentru drepturile animalelor, consideră că “The Hobbit: Unexpected Journey” (n.r. neaşteptata călătorie) ar trebui să se numească “The Hobbit: Unexpected Cruelty” (n.r. neaşteptata cruzime) căci mai multe animale au fost abuzate şi neglijate în timpul filmărilor. “În total, cinci cai, un ponei, mai multe capre, oi şi găini se pare că au fost schilodiţi sau omorâţi”, a anunţat peta.org. Organizaţia susţine că mai multe surse care au lucrat pe platourile de filmare la “The Hobbit” au vorbit despre maltratarea şi actele de cruzime faţă de animale din timpul producţiei.

 

Mărturiile citate de PETA susţin că: “Un cal pe nume Shanghai a fost imobilizat – picioarele i-au fost legate strâns să nu se poată mişca – şi lăsat trei ore la pământ fiindcă era prea energic pentru călăreţul său. Apoi, pentru ca urmele de funie să nu se vadă la filmări, picioarele i-au fost acoperite cu machiaj şi păr.”; “Un armăsar a fost ucis, iar alt armăsar s-a accidentat după ce au fost puşi laolaltă cu doi cai castraţi foarte puternici, în ciuda părerilor că animalele castrate ar arăta semne de agresivitate sporită.”; “Un alt cal a fost eutanasiat după ce a căzut într-un şanţ dintr-un ţarc supraaglomerat,”, “Când caii au fost mutaţi în grajduri, un alt cal a murit după ce i s-a dat să mănânce mult mai mult decât era obişnuit. Calul avea simptome de colici şi de dureri mari.”, “Când caii au fost aduşi iar în ţarc după acest incident, un alt cal şi-a smuls pielea şi muşchiul de la picior în sârma gardului.”, “Mai multe capre şi oi au murit din cauza infecţiilor cu viermi sau pentru că au căzut în râpe.”; “Numeroase găini au fost sfârtecate sau ucise de câini nesupravegheaţi sau lovite de alte animale, atunci când erau lăsate neprotejate”.

 

“Cum a fost posibil aşa ceva într-un film regizat de Peter Jackson, un maestru al imaginilor generate pe computer (CGI)? Un film în care apar dragoni, căpcăuni, hobiţi creaţi CGI, nişte animale create pe computer s-ar fi integrat perfect. Jackson ar fi putut să facă “The Hobbit” fără să folosească niciun animal şi aşa ar fi trebuit să şi facă“, conchide mesajul celor de la PETA.

 

American Humane Association, care a supravegheat bunăstarea animalelor în timpul producţiei lui “The Hobbit”, susţine că niciun animal nu a fost rănit în timpul filmărilor, ci din cauza şederii la ferma pe terenul căreia era plin de râpe şi povârnişuri – adevărate capcane naturale.

 

Regizorul Peter Jackson a dat o declaraţie oficială referitor la scandal, citată de Huffington Post: “Producătorii lui “The Hobbit” au tratat bunăstarea animalelor cu toată seriozitatea şi mereu a fost căutat cel mai înalt standard de îngrijire a animalelor. Orice incidente care s-au petrecut şi ne-au fost aduse la cunoştinţă au fost imediat investigate şi măsuri adecvate au fost luate. Inclusiv faptul că s-au cheltuit sute de mii de dolari la începutul lui 2011 pentru a îmbunătăţi condiţiile din grajduri şi celelalte spaţii pentru animale.

 

Producătorii resping în întregime acuzaţiile că 27 de animale au murit din cauza maltratării din timpul filmărilor. Au fost luate măsuri extraordinare pentru a ne asigura că animalele nu sunt folosite în timpul secvenţelor de acţiune sau orice altă scenă care ar putea să supună unui stres exagerat animalele implicate. Peste 55% dintre toate cadrele din “The Hobbit” în care apar animale sunt, de fapt, generate pe computer, ceea ce include secvenţe cu ponei, cai, iepuri, arici, păsări, căprioare, elani, şoareci, porci mistreţi şi lupi“.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...