Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Makaveli

Dorinel e istorie! Revine Ţălnar. Culisele unei zile de "FOC" la Dinamo

Recommended Posts

"Neamţul" este la un pas să semneze cu Regensburg, ultimul loc din liga a doua a Germaniei, dar mai este dorit şi de Mordovia Saransk, tot ultima, dar în prima ligă rusă

 

talnar-tifetz-razvan-lupica.jpg?width=61

 

Ziua de ieri nu a însemnat decât o oficializare a unor lucruri care, în culisele de la Dinamo, se ştiau de ceva vreme. Dorinel Munteanu şi-a reziliat contractul după doar 42 de zile, nemulţumit fiind de lipsa condiţiilor şi din cauza promisiunilor neonorate pe care conducerea "câinilor" i le-a făcut în noiembrie, când a fost instalat. În locul său va fi numit Cornel Ţălnar, care va fi ajutat de Claudiu Niculescu şi Florentin Petre, cei trei urmând să semneze astăzi contractele.

 

Să începem cu sfârşitul zilei, spre seară, atunci când site-ul oficial al lui Dinamo a publicat la alibi un comunicat în care i se mulţumea lui Munteanu pentru colaborare. Scurta informare era însoţită şi de două declaraţii, a fostului antrenor şi a lui Nicolae Badea Badea. "Nu am avut vreo nemulţumire legată de Dinamo, aşa cum s-a vehiculat în presă. Vreau să-mi îndeplinesc visul de a antrena în Germania", era declaraţia atribuită tehnicianului. Badea completa la rândul lui: "Am dat curs solicitării antrenorului Dorinel Munteanu, înţelegând şansa pe care o are în carieră".

 

Filmul zilei începuse ieri, după prânz, când Dorinel Munteanu a sosit din Reşiţa natală la Bucureşti, hotărât să îşi clarifice situaţia. Cu mai multe oferte la butonieră, dintre care una chiar din Germania, din liga a doua, "Neamţul" era sătul să tot aştepte un semn din partea conducerii şi, într-o conversaţie purtată în ziua de Crăciun cu Nicolae Badea, a solicitat o întâlnire rapidă pentru a risipi incertitudinile. Preluat de la aeroport de secundul Yuksel Yesilova, Dorinel s-a dus direct la sediul Computerland, dar lucrurile erau deja clare.

 

SSV Jah Regensburg sau Mordavia Saransk

 

Tehnicianul aflase că Nicolae Badea nu era dispus să-i îndeplinească cererile, adică plata jucătorilor la zi şi un buget de aproximativ un milion de euro pentru transferuri, astfel că s-a ajuns rapid la negocierea termenilor rezilierii. S-a discutat puţin, preţ de un ceas, după care antrenorul s-a deplasat la hotelul "Caro", acolo unde Dinamo are sediul clubului în prezent, pentru redactarea actelor. Semnăturile erau oricum ultima formalitate pentru ca formula "tehnician la Dinamo" pentru Dorinel Munteanu să devină istorie.

Pentru deja fostul tehnician al "câinilor", viitorul înseamnă acum Rusia sau Germania. Munteanu are oferte de la Mordavia Saransk, ultimul loc din prima ligă rusă, şi de la SSV Jahn Regensburg, ultimul loc din 2.Bundesliga. Dorinel este mai aproape de a doua variantă, mai ales că asta ar putea fi şansa pe care o aştepta să pătrundă în fotbalul din Germania.

 

Triumvirat din foste glorii dinamoviste

 

Dinamo, în schimb, şi-a asigurat deja viitorul. Cornel Ţălnar va fi instalat pentru a cincea oară la cârma lui Dinamo, iar de data aceasta "Ţânţarul" va fi ajutat de Claudiu Niculescu şi Florentin Petre, ultimul fiind secundul său şi la Dinamo II. Cei trei vor semna astăzi contractele şi vor avea o întâlnire cu şefii pentru a creiona planul de pregătire şi programul cantonamentelor, mai ales că acestea nu au fost stabilite nici până în prezent.

 

5 meciuri a pregătit-o Dorinel Munteanu pe Dinamo, palmaresul său fiind două victorii, două egaluri, o înfrângere

Îmi pare rău că suspend în acest moment un proiect la care m-am angajat în urmă cu două luni, dar asta e viaţa

Dorinel Munteanu, fost antrenor Dinamo.

 

Va fi o mare bucurie să lucrez alături de Niculescu şi Petre, pentru că ei sunt doi coloşi în istoria lui Dinamo. E bine că la conducere sunt nişte dinamo­vişti adevăraţi. Vreau ca Dinamo să redevină acea echipă de temut care a fost până acum

Cornel Ţălnar, antrenor Dinamo

 

Sursa: ProSport.ro

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dorinel Munteanu nu putea lucra in asemenea conditii.Bani nu erau platiti la zi,jucatori nu mai aveau pofta de joc si pana la urma a plecat.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Dorinel Munteanu nu putea lucra in asemenea conditii.Bani nu erau platiti la zi,jucatori nu mai aveau pofta de joc si pana la urma a plecat.

 

OFF: Serios, chiar nu te cred? :| Chiar a plecat? :|

 

ON: In sfarsit cred ca o sa joace si Stanescu si multi alti tineri cum au mai spus multi cunoscatori. Asteptari prea mari nu sunt... dar cred ca pot fi realizate. Bafta lui Dorinel in Germania!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oricum Dinamo este pe drumul spre liga a 3 a go dupa rapid.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Din punctul meu de vedere, Dorinel nu este pregatit sa antreneze o echipa mare (Steaua, Dinamo,Rapid,CFR,Vaslui).A fost antrenor la Steaua si Dinamo doar asa..in trecere, sa aiba in CV cele 2 echipe.Cel mai bine pentru el ar fi sa ia o echipa de genul celor din Galati, si sa urce cu ea cum a facut cu Otelul, 2 ani daca nu ma insel.Mai are multe de invatat ca antrenor, si are destul timp sa o faca.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...