Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Rakku

Filmele lunii martie 2014

Recommended Posts

831955l-640x400-b-39074fa8.jpg

 

 

 

Martie începe în trombă cu unul dintre cele mai aşteptate filme româneşti ale ultimilor ani, o premieră triplu premiată la Oscar şi o premieră plină de efecte speciale de văzut în format IMAX. Următoarele patru weekend-uri par a face trecerea la dezlănţuirea din aprilie şi mai, când mai multe blockbustere de la Hollywood vor lupta pentru atenţia amatorilor decinema. Iată mai jos toate premierele lunii, cu recomandările noastre.

7 martie
Cu greu poţi găsi un proiect mai atractiv decât cel mai recent film al lui Nae CaranfilCloser to the Moon. Regizorul aduce pe ecran un episod inedit din istoria României, povestea aşa-numitului "mare jaf comunist" care a uimit întreaga ţară în 1959. Ca lucrurile să fie şi mai interesante, această intrigă pur românească este interpretată de actori cunoscuţi de la Hollywood, precum Vera Farmiga şi Mark Strong. Cinemagia a văzut deja o variantă în lucru a filmului şi este tare curioasă să vadă rezultatul final al muncii de ani de zile a lui Nae Caranfil, care, să nu uităm, este regizorul uneia dintre cele mai iubite producţii autohtone din toate timpurile, Filantropica.

Primul weekend al lui martie vine şi cu 
Dallas Buyers Club, de trei ori premiat la gala de duminică noaptea a Oscarurilor. Matthew McConaughey şi Jared Letoapar în roluri antologice în fantastica aventură a lui Ron Woodroof (McConaughey), aflat într-o bătălie pe viaţă şi pe moarte cu sistemul de sănătate american şi maleficele companii farmaceutice, după ce în 1986 este diagnosticat cu HIV şi i se mai dă doar o lună de trăit. Interesantă este şi premiera în format IMAX 300: Ascensiunea unui imperiu/300: Rise of an Empire, în care îl vedem din nou peRodrigo Santoro în rolul împăratului Persiei Xerxes, gata să pună biciul pe războinicii greci. În rolul principal feminin, extraordinara Eva Green. Weekend-ul plusează cu Paradisul spulberat/The Broken Circle Breakdown, care a reprezentat Belgia la Oscar 2014.

14 martie
Need for Speed: Începuturi. Inspirat de pop.ularul joc de calculator şi cu intenţii clare de a se transforma într-o longevivă franciză, Need for Speed ar putea deveni cel mai gustat film al weekend-ului lansării. Cu un Aaron Paul tot mai cunoscut datorită rolului său din serialul Breaking Bad, filmul spune, din goana bolizilor pe patru roţi, povestea lui Tobey, un şofer de curse ilegale care ajunge la închisoare după ce este păcălit de fostul său partener (Dominic Cooper). Şi ce metodă de răzbunare mai potrivită să găsească Tobey dacă nu victoria în cea mai periculoasă întrecere, cu trasee pe întreg cuprinsul Statelor Unite? Vom vedea la jumătatea lunii dacă Need for Speed s-ar putea măcar apropia de po######ritatea seriei Furios şi iute.

Weekend-ul vine şi cu animaţia DreamWorks 
Dl. Peabody şi Sherman, extrem de lăudată de criticii americani şi cu un simpatic Ty Burrell (serialul Modern Family) în rolul căţelului genial care trebuie să rezolve boroboaţele stăpânului său, Sherman. De şase ori nominalizat la OscarNebraska lui lui Alexander Payne ajunge în sfârşit pe marile ecrane, iar oferta weekend-ului este îndulcită de comedia romantică Dragostea e chimie, nu magie/Better Living Through Chemistry.

21 martie
Cea mai popu.lară premieră va fi fără îndoială Divergent, o nouă încercare de franciză inspirată de cărţi pentru tineri şi o nouă şansă la celebritate a lui Shailene Woodley. Aceasta este Beatrice, o tânără dintr-un Chicago al viitorului, în care societatea este împărţită în cinci facţiuni separate, fiecare dintre ele cultivând o anumită virtute: Candoarea (cei sinceri), Abnegaţia (cei altruişti), Neînfricarea (cei curajoşi), Prietenia (cei paşnici) şi Erudiţia (cei inteligenţi). În fiecare an, într-o zi anume, tinerii în vârstă de şaisprezece ani trebuie să-şi aleagă facţiunea cărora se vor alătura pentru tot restul vieţii. Spre deosebire de cei de-o seamă cu ea, Beatrice face o alegere care va surprinde pe toată lumea şi va ajunge curând să lupte din răsputeri pentru a supravieţui.

Cel mai recent 
film al lui Wes Anderson, Hotel Grand Budapest/The Grand Budapest Hotel este şi el aşteptat pe ecrane în acel weekend, la doar câteva săptămâni după ce a câştigat un Urs de argint la festivalul de la Berlin. 

28 martie
Avem parte de un sfârşit de lună umed datorită lui Noe/Noah, cea mai interesantă premieră de la Hollywood a lui martie. Darren Aronofsky se inspiră din Biblie pentru a ne prezenta o apocaliptică aventură din vremuri imemoriale, cu Russell Crowe în rolul titular, cel al vajnicului Noe, care simte că furia lui Dumnezeu se va abate asupra oamenilor şi purcede la construirea legendarei sale Arce, pentru a-şi salva familia şi o parte din vieţuitoarele Terrei. Aronofsky şi-a prezentat deja personajul ca unul măcinat de îndoieli, ceea ce face cu atât mai interesant acest film ce se anunţă, încă de la primul trailer, extrem de intens.

În ultimul weekend al lunii mai avem parte de Oscarul pentru Cel mai bun 
film străin, La grande bellezza, iar cei mai mici dintre spectatori se vor bucura de noile aventuri din Tinkerbell - Zâna pirat. About Last Night/Spune-mi ce-ai făcut azi-noapte! revizitează piesa lui David Mamet şi este lăudat de critici pentru modul în care combină romantismul şi comedia, ca şi pentru distribuţia condusă de voiosul Kevin Hart. Pe 28 martie ne vom întâlni şi cuTarzan, eroul unei noi animaţii cu Kellan Lutz în rolul fiului adoptiv al unui clan de maimuţe.

 

 

Care crezi că este cea mai interesantă premieră a lunii?

 

Sursa: eGaming.ro

Share this post


Link to post
Share on other sites

Interesantă lună.Ce pot să spun...aștept cu nerăbdare 300 : Rise of an Empire și Noah.Sunt nerăbdător să-l văd pe Russell Crowe și Anthony Hopkins în Noah.Amândoi sunt actori de nota 10.Dacă nu știți cine este Anthony, atunci urmăriți seria Hannibal.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...