Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

alert

CS Universitatea Craiova susține că UEFA și-a dat acordul pentru ca echipa să promoveze în Liga 1

Recommended Posts

knnigwN.jpg

Federația Română de Fotbal a solicitat punctul de vedere oficial al UEFA și FIFA în legătură cu posibilitatea promovării în Liga 1 a formației CS Universitatea Craiova, iar conducătorii clubului oltean susțin că forul european a dat undă verde. CS Universitatea nu îndeplinește însă criteriul de la articolul 54, "trei ani de la afiliere înainte de a promova".

 

CS Universitatea a primit o invitație din partea Comitetului Executiv al FRF de a juca direct în Liga 2, vara trecută, fiind afiliată provizoriu deocamdată, până la votul Adunării Generale. Contestată din mai multe părți, posibila promovare în prima divizie este, susțin conducătorii clubului, absolut regulamentară.

 

"Am aflat că, de la UEFA, pe calea undelor, s-a primit OK-ul. Este o veste foarte bună: UEFA acceptă echipele nou afiliate să urce din primul an în eşalonul superior. Aşa că urmează să primim şi scris. Bănuiesc că FRF a trimis pachetul complet şi comisiile abilitate UEFA au analizat dosarul şi au dat undă verde promovării. Adversarii noştri ar trebui să-şi vadă de drumul lor, de statutul lor. Atâta timp cât s-a votat în plen la Adunarea Generală acordarea oraşului Craiova un loc, nu înţeleg de ce după doi sau trei ani de zile îşi aduc aminte că noi am fost reînfiinţaţi anul trecut. Noi am primit un green-card pentru ce a reprezentat Craiova de-a lungul timpului în fotbalul românesc.", a declarat directorul general al CS Universitatea Craiova, Ion Geolgău, la emisiunea Divizia Locală, de la Digi 24 Craiova.

 

"FRF trebuie să primească o adresă de la UEFA şi trebuie să o facă publică pe site. Ei au avut toată corespondenţa. Atâta timp cât cei din Comitetul Executiv vor lua o decizie, ţinând cont de ce a spus UEFA, nici nu va mai fi nevoie de o Adunare Generală. Nici nu îmi fac probleme, atât timp cât dosarele noastre de afiliere şi de licenţiere sunt beton din punct de vedere juridic.", a mai spus Geolgău.

 

Federația nu a confirmat primirea vreunei opinii oficiale a UEFA, iar luni, în cadrul unei conferințe de presă, președintele FRF, Răzvan

Burleanu, a spus: "Nu avem o decizie în acest punct de vedere. Am trimis o scrisoare la UEFA şi FIFA pentru a le solicita un punct de vedere în această speţă. Aşteptăm răspunsurile lor. Poziţia FRF este că va aplica echidistant regulamentul şi statutul FRF."

 

CS Universitatea ocupă locul 1 în Seria a doua a Ligii 2, cu 46 de puncte, 11 mai mult decât a doua clasată, CSM Rm Vâlcea, fiind principala candidată la promovare, înaintea play off-ului.

 

Sursa  : digisport.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...