Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

alert

Real - Bayern devine cel mai frecvent duel din UCL. Nemții conduc la "directe", madrilenii au avantaj moral

Recommended Posts

Ehs4Kew.jpg

Josep Guardiola va da din nou piept cu Real, echipa care i-a fost adversară timp de 4 sezoane în La Liga, pe când el o pregătea peBarcelona.

 

Prima semifinală din acest sezon de UEFA Champions League se va disputa între "galacticii" madrileni și Bayern Munchen. Celălalt penultim act le pune față în față pe Atletico Madrid și pe Chelsea Londra (DETALII AICI).

 

Bayern, mai bună în meciurile directe

Duelul Real Madrid - Bayern Munchen a avut loc de 20 de ori până acum pe plan european, iar bilanțul victoriilor le este favorabil nemților: 11-7. Două întâlniri s-au încheiat la egalitate, iar bavarezii au avantaj și în ceea ce privește golurile marcate: 33, față de 26 înscrise de madrileni.

 

Totodată, Real Madrid - Bayern Munchen este cel mai întâlnit meci într-o semifinală europeană. E pentru a cincea oară când "galacticii" și bavarezii se întâlnesc într-un ultim act de competiție continentală, indiferent de numele ei. O singură dată au reușit ibericii să treacă mai departe, iar atunci au și câștigat trofeul UCL (2002).

 

Se vor juca meciurile cu numerele 15 și 16 între Bayern și Real în UEFA Champions League / Cupa Campionilor Europeni, un record în ceea ce privește întâlnirile dintre două cluburi în cea mai tare competiție inter-cluburi. Vor depăși, astfel, numărul de meciuri în UCL/CCE dintre AC Milan și Barcelona (15).

 

Real, doar adversari germani în fazele eliminatorii

În acest sezon, în fazele eliminatorii, toți adversarii Realului au fost germani. În optimile de finală, vicecampionii Spaniei au eliminat-o cu 9-2 la general pe Schalke 04 Gelsenkirchen: 6-1 în tur (REZUMATUL VIDEO și DETALII AICI) și 3-1 în retur (REZUMATUL VIDEO și DETALII AICI).

 

În sferturile de finală, sorții le-au scos-o în cale pe Borussia Dortmund, cea care îi scotea din competiție, în urmă cu un an. În tur, madrilenii au câștigat cu 3-0 (REZUMATUL VIDEO și DETALII AICI), iar nemții au învins cu 2-0 în manșa secundă (REZUMATUL VIDEO și DETALII AICI).

 

În ultimele 3 ediții de UCL în care gruparea blanco a întâlnit deținătoarea trofeului, nu numai că le-a eliminat, dar a și câștigat competiția: 1998 (când a eliminat-o pe Dortmund), 2000 (când a eliminat-o pe Manchester United) și 2002 (când a eliminat-o chiar pe Bayern). 

 

14 trofee UEFA Champions Champions League au, împreună,Real Madrid (9 - cele mai multe) și Bayern Munchen (5);

 

Peste 1 miliard de euro valorează, în total, jucătorii celor două cluburi, potrivit site-ului de specialitate transfermarkt.de: 515,9 milioane de euro pentru Real Madrid (23 de jucători), respectiv 534,65 milioane de euro pentru Bayern Munchen (28 de jucători).

 

Sursa : digisport.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...