Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Rakku

Serial nou: Penny Dreadful

Recommended Posts

861935l-640x400-b-e7b6a92e.jpg

 

Eva Green, Timothy Dalton şi Josh Hartnett îşi sperie spectatorii

 

Canalul american Showtime a avut parte de un imens succes cu seriale precum Dexter, Weeds şi Homeland şi încearcă să dea din nou lovitura cu Penny Dreadful. Cu numele împrumutat de genul literar senzaţionalist din Marea Britanie a secolului 19, când pentru un singur penny adolescenţii vremurilor puteau cumpăra povestiri sângeroase pline de monştri vândute în foileton, serialul Showtime nu a precupeţit nicio investiţie în ceea ce priveşte echipa de producţie, adunând laolaltă nume impresionante.

Producător este Sam Mendes, premiat cu Oscar pentru American Beauty şi acum în pregătiri pentru producţia celui de-al 24-lea film James Bond, cu premiera aşteptată la anul. Alături de Mendes, serialul are parte de experienţa lui John Logan, scenaristul lui Gladiator, Ultimul samurai, The Aviator, Skyfall şi Noah. Cei doi colaborează şi la James Bond 24, dar cu greu ai putea găsi două producţii mai diferite decât serialul Penny Dreadful şi noul film cu agentul 007.

Acţiunea are loc în Londra secolului 19 şi are în centrul atenţiei un grup pestriţ de oameni porniţi în căutarea Minei (Olivia Llewellyn), o tânără dispărută în condiţii misterioase. Tatăl ei, lordul Malcolm Murray (
Timothy Dalton, şi el interpret al lui James Bond în două producţii din anii '80), încercat explorator al Africii, este în stare să cheltuiască oricât pentru a da de urma fetei, iar pentru ajutor apelează la Vanessa Ives (Eva Green), o clarvăzătoare care îi atrage în echipă pe Ethan, un pistolar american şi star al unui show itinerant, dar şi pe un misterios doctor (Harry Treadaway) gata de orice pentru a cerceta graniţa dintre viaţă şi moarte. 

Bineînţeles, scenariştii au grijă ca toate talentele eroilor să fie puse la încercare, căci multe orori se ascund în cotloanele întunecate ale Londrei. Monştri însetaţi de sânge, creaturi readuse la viaţă şi fiinţe imposibil de ucis le ies în cale în episodul pilot. Acesta este evident unul "de încălzire", pentru că nu face decât primul pas în aventura personajelor, oprindu-se pentru a le prezenta istoria, temerile şi speranţele, şi lăsând multe deoparte pentru următoarele episoade.

De fapt, probabil că cel mai uimitor la primul episod din Penny Dreadful este faptul că îi oferă atât de puţin spectatorului în ceea ce priveşte miezul poveştii, reuşind să-l ţină atent cu un melanj de promisiuni, cu secvenţe intense şi o atmosferă stranie. Cartea egipteană a morţilor este pomenită, iar cadavrul acoperit cu hieroglife al unei fiinţe bizare promite o direcţie orientală a aventurilor. Faptul că pe tânăra dispărută o cheamă Mina pare să sugereze că Dracula va apărea şi el în cadru într-unul din cele opt episoade ale primului sezon, iar pilotul vine şi cu un alt personaj emblematic pentru literatura gotică.

Primele două episoade sunt regizate de Juan Antonio Bayona, regizorul devenit celebru cu Orfelinatul în 2007 şi răspunzător de succesul lui The Impossible/Paradisul spulberat, drama cu Naomi Watts şi Ewan McGregor devenit cel mai de succes 
film spaniol al tuturor timpurilor în Spania, până la detronarea în aprilie de către comedia Ocho apellidos vascos, aflată de opt săptămâni pe primul loc în box office-ul spaniol. Bayona se dovedeşte din nou un specialist al atmosferei în Penny Dreadful, utilizând cu măiestrie umbrele pentru a sugera ororile de înfruntat în serialul său.

Într-o perioadă cu prea puţine producţii 
horror lansate pe micile ecrane americane, Penny Dreadful s-ar putea dovedi un succes printre amatorii genului.

 

Sursa: eGaming.ro

Share this post


Link to post
Share on other sites

L-am descarcat.L-am văzut.Impresionant.Începând cu intro-ul - care este nemaipomenit - și sfârșind cu finalul primului episod.Reacția Doctorului Victor Frankenstein,când și-a privit creația,este fără cuvinte.Pe mine,unul,sincer,m-a convins.Mi-a plăcut nespus de mult primul episod.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...