Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Marci

Sevilla - Benfica 0-0 (4-2 d.l.d.). Andaluzii câștigă dramatic UEL! Portughezii, la a 8-a finala pierdută

Recommended Posts

post_439.jpg

 

După acest meci, ambele formații combatante au intrat în istorie. FC Sevilla a câștigat a treia finală de UEFA Europa League, din tot atâtea disputate, în timp ce Benfica a terminat competiția fără să fie învinsă, dar a și bifat cea de-a opta finală consecutivă pierdută!

 

Finala UEFA Europa League, ediția 2014, disputată între FC Sevilla și Benfica Lisabona, a început, propriu-zis, abia din minutul 46. În primele 45 de minute, ambele formații au evoluat la turație minimă, de parcă ar fi fost jenate cumva că Juventus a ratat ocazia de a lupta cu trofeul pe masă în fața propriilor suporteri.

 

Așadar, pe ”Juventus Stadium”, din Torino, la prima întâlnire după o pauză de 56 de ani, Sevilla şi Benfica s-au duelat cu trofeul pe masă. Portughezii au avut prima șansă de gol în minutul 14. Lovitura liberă executată de Gaitan i-a provocat probleme lui Beto. Garay a ezitat însă şi fostul portar al lui CFR a scăpat fără gol.

 

Benfica a avut cel puțin un penalty neacordat.

Sevilla a replicat prin Alberto Moreno. Şutul fotbalistului de 21 de ani nu a avut forţă şi tabela a rămas neschimbată. La următorul atac, andaluzii au cerut penalty la duelul Luisao - Bacca. Centralul a lăsat jocul să continue. Finalul reprizei le-a aparţinut lusitanilor - Maxi Pereira şi Rodrigo nu au putut să-l învingă pe Beto. Chiar înaintea pauzei, a fost rândul jucătorilor lui Jorge Jesus să ceară lovitură de pedeapsă, la intervenţia lui Fazio la Gaitan.

După revenirea de la cabine, Benfica a fost aproape să deschidă scorul, dar Pareja a intervenit şi şi-a salvat coechipierii. În celălalt careu, Reyes le-a dat emoţii adversarilor: a avut trei ocazii importante, dar Oblak a scăpat cu bine.

 

Bacca a ratat cea mai mare ocazie în prelungiri

În defensivă, Coke a fost decisiv şi l-a blocat în ultimul moment pe Lima. Şi Beto a făcut minuni în faţa brazilianului. A respins de sub transversală şutul golgheterului Benficăi și fostul portar al celor de la CFR dădea semne clare că este într-o seară magică. S-a jucat rapid, de la un careu la altul, fazele s-au derulat ca într-un film de acțiune, dar golul tot a întârziat să apară.

 

Chiar dacă tabela de marcaj era imaculată, un astfel de meci era păcat să se încheie astfel, și nici nu avea cum. Așa că au urmat prelungirile, în care fiecare echipă a căutat golul izbăvitor. Bacca, omul care l-a scos din echipă pe Rusescu, a mai avut o șansă uriașă de a deveni erou, dar columbianul s-a complicat cu o execuție de efect și mingea trimisă de el din alergare a ocolit poarta.

 

Beto a apărat două lovituri de departajare

Așa că, idealul spectatorului neutru, a fost nevoie ca finala să se decidă după loviturile de departajare. A fost momentul lui Beto, care a parat două șuturi, în timp ce coechipierii săi au fost impecabili și astfel Sevilla a câștigat pentru a treia oară Europa League.

 

Bucuria exacerbată a andaluzilor a contrastat puternic cu uluiala, tristețea și frustrarea portughezilor, care se întrebau, chiar acolo pe gazon, cu lacrimi în ochi, de ce nu mai pot câștiga un trofeu european, și de ce trebuie să fie părtași la a opta finală consecutivă ratată! Ei, care erau singurii neînvinși din actuala ediție a UEL, record păstrat și după finală.

 

Rakitic a fost omul finalei!

Sevilla, care a terminat sezonul trecut din La Liga doar pe locul 9, a avut șansa istorică de a evolua în Europa, după ce Rayo Vallecano și Malaga au fost sancționate de UEFA din cauza problemelor financiare. Triumful Sevillei, pentru care au jucat trei portughezi în această finală (Beto, Carrico și Figueiras) și care a dat și omul finalei, Ivan Rakitic (26 de ani), spune totul despre dominația Spaniei în fotbalul mondial din ultimii ani. În acest moment, Spania oferă campioana mondială, europeană, dar și câștigătoarea de Champions League și Europa League! Și pentru ca durerea portughezilor să fie maximă, sâmbătă 24 mai, la Lisabona, trofeul UEFA Champions League se va disputa tot între spanioli. 

 

Europa League, o afacere iberică

Spania are cele mai multe trofee în a doua competiţie europeană intercluburi - 14, urmată de Anglia (11), Italia (10), Germania (6), Olanda (4), în vreme ce Portugalia are 2, la fel ca şi Rusia şi Suedia, în timp ce Iugoslavia, Ungaria, Turcia, Belgia şi Ucraina au câte un trofeu. De remarcat faptul că, de la transformarea competiţiei în Europa League, aceasta a fost o afacere iberică, doar două finaliste la cele cinci ediţii (Fulham şi Chelsea) nefiind din peninsulă.

 

Sursa: www.digisport.ro

Share this post


Link to post
Share on other sites

Imi pare foarte rau pentru Benfica dar din ce am vazut aseara Sevilla juca mult mai bine 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Imi pare foarte rau pentru Benfica dar din ce am vazut aseara Sevilla juca mult mai bine 

Cred ca te-ai uitat la alt meci :)).

 

Benfica a dominat , tot timpul au fost peste cei de la Sevilla si sa nu mai zic de 2 penalty-uri clare neacordate , sa mai aduc aminte si de cum Beto aproape ca ii imbratisa pe executantii Benficai ? Sau sa aduc aminte cum Sevilla s-a calificat in Europa League de pe locul 9 din Spania ? 

 

Atat noroc , in viata mea n-am vazut ... Emery asta nu il suport , il urasc din tot sufletul insa degeaba il urasc daca are noroc ... prost sa fii , noroc sa ai ... 

 

Imi e si scarba sa ma uit la meciuri ca acesta cand vad cum Uefa ii fura pe cei care joaca fotbal :-j.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Felicitari Sevilla! Tine-o tot asa!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mie mi s-a parut un meci foarte placut, ocazii de ambele parti, dar mai mari au fost ocaziile Benficai, + un penalty neacordat. Nu au fost 2, ci unul. Sevillia a avut noroc cu Beto, un portar extraordinar, a fost in ziua lui buna si a aparat tot ce se putea in timpul meciului, si a avut si foarte mare contributie la penalty-uri.

Share this post


Link to post
Share on other sites

alea 2 penaltyuri aparate de Beto trebuiau repetate, nu se face asa la penalty cum a facut Beto. a iesit in fata cand a tras jucatorul.... si normal k le-a aparat cu iesirilea alea in fata...Portarul Benficai a stat pe linia portii . .. normal la un penalty se sta pe linie nu se iese si mai ales intr-o FINALA ....... Victorie nemeritata pt sevilla .... BENFICA A FOST PESTE EI...Dar un mare Blestem a fost si inca este pe capul lor cu FINALELE....

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...