Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

E30

Top: cele mai scumpe obiecte din filme

Recommended Posts

Rochia albă din Şapte ani de căsnicie, vândută cu 4,6 milioane de dolari

 

266436l-640x400-b-001c365d.jpg

 

Hollywood-ul şi starurile sale excercită o extraordinară fascinaţie asupra amatorilor de cinema, iar cel mai onorant omagiu adus idolilor de către cinefili pare a fi achiziţionarea, uneori pe sume exorbitante, a unui obiect de recuzită folosit la realizarea filmului preferat. Cei de la slashfilm au publicat un infografic cu cele mai scumpe obiecte de recuzită văzute vreodată pe marele ecran, folosind emblematica Empire State Building pentru a compara sumele obţinute de aceste preţioase amintiri cinematografice. Iată mai jos câteva dintre obiecte, dar şi infograficul original.


Pe primul loc se află rochia albă purtată de Marilyn Monroe în timpul celebrei scene din comedia romantică The Seven Year Itch/Şapte ani de căsnicie. Imaginea lui Monroe cu rochia ridicată de curentul de aer provocat de venirea metroului este considerată una dintre cele mai cunoscute din ultimul secol de cinema, iar destinul rochiei a provocat întotdeauna curiozitatea cinefililor, mai ales că designerul ei, William Travilla, creatorul costumelor pentru opt dintre filmele lui Monroe, a preferat să facă rochia pierdută în colecţia personală. Colecţia a fost expusă de-abia în 1990, iar la un moment dat celebra rochie a ajuns în colecţia actriţei Debbie Reynolds, alături de pălăria vagabondului lui Chaplin şi chitara la care cântă Julie Andrews în Sunetul muzicii. În 2011, rochia a fost vândută cu 4,6 milioane de dolari, cumpărătorul licitând prin telefon şi preferând să nu-şi dezvăluie identitatea.

Tot o rochie se află pe locul doi şi este vorba de una aproape la fel de celebră: Audrey Hepburn o poartă în mega-hitul My Fair Lady, în scena de la cursele de cai, în care personajul ei Eliza Dolittle atrage privirile tuturor şi-şi impresionează mentorul, pe profesorul Henry Higgins (Rex Harrison), cu manierele şi accentul desăvârşite. Mai mult decât o emblematică creaţie de haute couture, rochia a devenit un simbol al evoluţiei: Eliza se transformă dintr-o florăreasă vulgară într-una din frumuseţile Londrei. Creatorul rochiei este Cecil Beaton, iar aceasta a fost vândută la aceeaşi licitaţie organizată de Debbie Reynolds, cu suma de 4,55 milioane de dolari. Se spune că Reynolds a achiziţionat-o cu doar 100,000 de dolari.

 

Trecem de la rochii la maşini şi James Bond. Pe locul trei în top se află bolidul Aston Martin DB5, de la folosirea căruia în Goldfinger se împlinesc anul acesta exact 50 de ani. Colaborarea dintre producătorii seriei cu agentul 007 şi Aston Martin a făcut ca maşina folosită în film să fie exact prototipul creat înainte de producţia de serie. În 2010, maşina a fost vândută de proprietarul ei, pe nume Jerry Lee, după ce acesta o avusese în garaj aproape 40 de ani. Suma obţinută a fost 4,4 milioane de dolari.

Costumele folosite de membrii familiei von Trapp din Sunetul muzicii şi alte obiecte de recuzită au fost vândute cu 1,56 de milioane de dolari, clasându-se astfel pe locul patru în top. Urmează maşina-submarin folosită de James Bond în The Spy Who Loved Me, vândută pentru 860.000 de dolari, iar maşina zburătoare din Chitty Chitty Bang Bang a obţinut 805.000 de dolari. Trei costume foarte diferite ocupă ultimele trei locuri din top 10: rochia purtată de Audrey Hepburn în Breakfast at Tiffany's (792.000 de dolari), costumul leului din Vrăjitorul din Oz (700.000) şi pantofii lui Dorothy din acelaşi film (660.000).

Poţi vedea mai jos infograficul cu 33 de obiecte de recuzită.

 

607599l.jpg?ts=1409726196

 

Sursa: eGaming

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...