Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

E30

Premierele săptămânii 12-18 septembrie 2014. Află ce-i de văzut pe marile ecrane în acest weekend

Recommended Posts

Iată oferta cinematografelor din acest weekend, cu patru premiere în program. Avem fugă după/de tornade, o dramă de familie cu Chloë Grace Moretz, aventuri extreme în măruntaiele Parisului, dar şi film românesc.

 

 

 

1. În mijlocul furtunii/Into the Storm

 

into-the-storm-976754l.jpg

 

Promisiunea unor efecte speciale de ultimă generaţie vor face probabil ca acest "cli fi" (de la "climate fiction", filme inspirate de consecinţele schimbării climei) să fie cel mai popul@r film al weekend-ului. În rolul principal îl putem vedea pe Richard Armitage, actorul britanic devenit celebru după ce a fost cooptat de Peter Jackson în trilogia The Hobbit, unde îl interpretează pe liderul gnomilor, Thorin, obsedat să recupereze sălaşul de veacuri al strămoşilor săi. În Into the Storm Armitage este director de liceu şi nu are de înfruntat dragoni, păianjeni şi orci, ci distrugătoare tornade, căci oraşul său, Silverston, se află exact în calea unor terifiante fenomene naturale gata să năruie totul în cale.

AICI un material despre efectele speciale din film, iar AICI unul despre Richard Armitage şi ascensiunea sa către celebritate.



2. Precum în iad, aşa şi pe pământ/As Above, So Below

 

as-above-so-below-487454l.jpg


Catacombele Parisului au fost explorate de nenumărate ori în filme, dar noua incursiune cinematografică chiar are de gând să ne scoată din ţâţâni. Horror-ul de 93 de minute ne-o arată pe Scarlett (Perdita Weeks), o tânără obsedată să descopere piatra filozofală a lui Nicholas Flamel, legendarul alchimist. Dezlegarea unor indicii o îndreaptă spre catacombele din Paris, unde, însoţită de un mic grup de aventurieri, se cufundă tot mai mult în subteranul oraşului, care se va transforma treptat într-o lume a demenţei şi a nebuniei, fiecare dintre eroi fiind nevoit să-şi înfrunte demonii personali şi experienţe traumatizante din trecut. 

 

 

3. Dacă aş rămâne/If I Stay

 

if-i-stay-289909l.jpg

 

Povestea adolescentei Mia, interpretată de Chloë Grace Moretz, a pasiunii ei pentru violoncel, dar şi a unui eveniment care îi va schimba viaţa o dată pentru totdeauna. Filmul se bazează pe lăudatul roman omonim al lui Gayle Forman, deja urmat de o continuare. Moretz a fost lăudată pentru interpretarea adolescentei care va trebui să o ia de la capăt după ce viaţa îi joacă o festă urâtă, iar If I Stay, realizat cu doar 11 milioane de dolari, a devenit un succes de casă datorită interesului arâtat de tinerii spectatori din SUA acestui exemplu despre cum poţi merge înainte în ciuda tuturor obstacolelor. Lansat pe 18 august, filmul a depăşit pragul de 50 de milioane de dolari încasări.
 


4. Cripta

 

cripta-228356l.jpg


Într-o toamnă în care vom vedea mai bine de zece producţii româneşti pe ecrane, al doilea film al lui Corneliu Gheorghiţă este "suspectul de serviciu" al săptămânii. Proiectat deja în cadrul festivalului Transilvania, Cripta ni-l arată pe actorul francez Serge Riaboukine în rolul unui afacerist preocupat să termine cât mai repede renovarea unui vechi cartier din staţiunea Băile Herculane. Descoperirea unei fresce foarte vechi, care ar putea afecta lucrările, îl va arunca pe afacerist într-o situaţie aparent fără ieşire.

 

Sursa: eGaming

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...