Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

E30

Frozen, ținta unui proces de 250 de milioane de dolari

Recommended Posts

O scriitoare peruviană pretinde că povestea filmului este inspirată, în mare parte, din memoriile sale

 

169382l-640x400-b-7c76fb7f.jpg

 


 


O scriitoare peruviană, Isabella Tanikumi, pretinde că animația Frozen este bazată, în mare parte, pe memoriile sale, scrie The Guardian. Tanikumi a intentat realizatorilor animației Disney un proces de 250 de milioane de dolari, și a oferit instanței 18 exemple ce dovedesc acuzația de plagiat.


 


Living My Truth și Yearnings of the Heart sunt volumele ce detaliază copilăria autoarei, petrecută la poalele acoperite de zăpadă ale munților Anzi. Memoriile au în centru două surori a căror legătură devină și mai strânsă după ce un cutremur cauzează moartea unei persoane dragi. În cărți apar și cei doi pretenenți, Hans și Cristoff.


 


În plus, în cărțile autoarei, una dintre surori o rănește pe cealaltă și apoi se ascunde, de rușine, iar una dintre coperțile pentru DVD ale filmului este foarte asemănătoare coperții unuia dintre volume.


 


În comunicatele Disney s-a menționat ca sursă de inspirație pentru Frozen celebrul basm al lui Hans Christian Andersen, Crăiasa Zăpezii.


 


Frozen, premiat cu Oscar anul acesta, a strâns peste un miliard de dolari în box office-ul internațional, devenind animația cu cele mai mari încasări de până acum.


 


Sursa: eGaming




 


Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...