Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

E30

Două documentare despre România vor fi difuzate în curând de canalul francofon TV5MONDE

Recommended Posts

Duminică, 12 octombrie, la ora 20:30, TV5MONDE va difuza documentarul Cărbunarii din România


 


103571l-640x400-b-c1655837.jpg


 


TV5MONDE aduce în prim plan România. Două documentare despre România vor fi difuzate în curând de canalul francofon TV5MONDE: Cărbunarii din România (duminica aceasta, 12 octombrie, de la ora 20:30) și România, poveștile unui cimitir (2 noiembrie, de la ora 20:30). Cele două materiale vor fi prezentate în cadrul emisiunii 360° - GÉO, cu subtitrare în limbile franceză și română.


 


Duminică, 12 octombrie, la ora 20:30, TV5MONDE va difuza documentarul Cărbunarii din România. Moştenitori ai meseriei din străbuni, aceşti muncitori transformă lemnul în cărbune şi fac din România principalul furnizor al Europei de Vest. Duminică, 2 noiembrie, la ora 20:30, documentarul România, poveștile unui cimitir ne poartă prin cimitirul din Săpânţa, care nu e de nici un fel un loc trist: împânzit de cruci bogat ornate, pare a fi anticamera paradisului. Familiile celor decedaţi fac economii ani de zile pentru a comanda sculptorului Dumitru Pop o cruce de lemn, bogat decorată cu simboluri, cum ar fi un ansamblu de imagini și un epitaf, care să reprezinte viaţa celui răposat.


România, țara cu cea mai mare audiență TV5MONDE din Europa


 


Prezent în România din 1990, cu subtitrare în limba română de la începutul anului 2008, canalul TV5MONDE construiește legături culturale și educaționale între Franța și România. România este a doua țară din Europa în care limba franceză este cea mai studiată limbă straină - peste 85% dintre elevii din ciclul primar şi secundar învață franceza la școală. TV5MONDE își propune, în parteneriat cu Institutul Francez, să aducă în atenția a peste 80% din profesorii de limbă franceză din România utilizarea instrumentelor educaționale dezvoltate de canalul de televiziune, care produce de peste 15 de ani o metodă multimedia interactivă, Învață și predă cu TV5MONDE/Apprendre et enseigner avec TV5MONDE, accesibilă gratuit. Site-ul în limba franceză, www.tv5monde.com, are peste 30.000 de accesări lunare din România.


 


Canalul de televiziune se asociază de mai mulți ani evenimentelor culturale importante din România, implicându-se în viaţa culturală locală: Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, Festivalul Internațional de Film Transilvania (Cluj), Festivalul Filmului Francofon (București), târguri de carte, partener al evenimentului Cluj, orașul european al Tineretului 2015 etc.


 


TV5MONDE are mai mult de 2,9 milioane de telespectatori români pe săptămână1 - făcând ca România să fie astfel primul bazin de audiență în Europa (cu excepția Franței, Belgiei şi Elveției, care au de asemenea alt program decât restul țărilor) și al treilea din lume (Audienţă cumulată săptămanal, luând în considerare spectatori cu vârsta de peste 15 ani care au vizionat programul cel puţin 1 minut).


 


TV5MONDE România va avea un site în limba română la începutul anului 2015.


 


Sursa: eGaming


Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...