Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

E30

Cât de mult a costat trilogia Hobbitul?

Recommended Posts

Individual, cheltuielile de producţie ale unui film al seriei nu depăşesc recordul costului lui Pirates of the Caribbean: At World’s End, de 300 de milioane de dolari


 


495550l-640x400-b-dc25fd67.jpg


 


Dacă bugetul original al filmelor The Hobbit – proiect gândit iniţial în două părţi – a fost stabilit în 2007 la 150 de milioane de dolari, iată că după trei filme ale seriei şi mai multe reconfigurări ale bugetelor, s-a ajuns la 745 de milioane de dolari. Informaţiile au apărut în rapoartele FINANCIAREarrow-10x10.png din Noua Zeelandă şi au fost preluate de Associated Press.


 


Suma a fost ajustată după valoarea pe care o are dolarul din Noua Zeelandă şi nu este clar dacă include şi cheltuielile de marketing ori pe cele de distribuţie. Aceasta include însă costurile de filmare şi cele cu efectele speciale şi vizuale din ultimii ani. Contactată pentru a verifica suma exorbitantă, preşedinta Warner şi a New Line Cinema, Candice McDonough, a declarat: „Nu comentăm bugetele noastre de producţie”.


 


Cele 745 de milioane de dolari reprezintă un nou record înregistrat în cadrul producţiei de film, de trei ori mai mult faţă de cât s-a cheltuit pentru The Lord of the Rings. Dacă luăm însă bugetele separate ale filmelor, nici unul nu depăşeşte cele 300 de milioane ce au fost necesare pentru realizarea lui Pirates of the Caribbean: At World’s End. Potrivit celor de la TheHollywoodReporter, The Hobbit: An Unexpected Journey şi The Hobbit: The Desolation of Smaug au obţinut până acum 2 miliarde dolari încasări.


 


În România, cel de-al treilea film al seriei Hobbitul, The Hobbit: The Battle of the Five Armies, se lansează pe 19 decembrie.


 


Sursa: eGaming


Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...