Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

stefan94

[News] Dota 2 și CS:GO însumează astăzi mai mulți jucători decât Steam în 2012

Recommended Posts

steam.jpg


 


Steam se află în situația de a oferi primele două locuri ale topului Most Played acelorași jocuri în fiecare zi: Dota 2 și Counter Strike: Global Offensive. Diferența dintre acestea două și restul topului este imensă: Dota 2 orbitează în jurul a 1 milion de jucători în momentele cele mai bune, în timp ce CS:GO adună aproximativ jumătate. Următoarele jocuri, în speță Team Fortress 2, cel mai recent Football Manager, Skyrim și venerabilul Civilization V însumate nici nu se apropie de locul 2. Iar tendința este în continuă creștere pentru cei doi mastodonți.


 


Timpul petrecut de jucătorii Dota 2 și CS:GO pe Steam reprezină în Q1 2015 nu mai puțin de o treime din totalul global. După cum veți vedea din tabelele din josul paginii, doar Dota 2 în aceste zile are mai mulți utilizatori, în medie 580000, decât Steam avea în 2012. În timpurile noastre Steam are o medie de 1,4 milioane de utilizatori activi pe zi, distribuiți pe primele 100 de titluri, și un număr tot mai mare de gameri în fiecare lună, cel mai recent record fiind de 125 milioane de conturi.


 


Dar pe măsură ce Steam crește în număr de adoptatori, cele două titluri cresc și mai mult, într-o proporție dezechilibrată. Prin urmare, deși mii de jocuri noi au fost lansate pe această platformă din 2012 și până acum, în mod ironic procentul de jucători acontați de Dota 2 și CS:GO este tot mai mare.


 


Din 2012 și până acum, cele două nume au crescut de la 13000, respectiv, 58000 de posesori până la datele cunoscute astăzi. Și ambele au fost lansate de Valve, compania care deține magazinul Steam, o afacere foarte profitabilă.


Sursă: PCGamesN


 


Primul tabel prezintă procentul de jucători Steam, Dota 2 și CS:GO în raport cu creșterea Steam. Al doilea prezintă distribuția jucătorilor dintr-un total de 100%, făcând abstracție de creșterea Steam.


 


Steam-Chart.png


 


Steam-Chart-1.png


Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...