Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

alert

Galatasaray a luat titlul pentru a 20-a oară, record în Turcia!

Recommended Posts

uw3BU8z.jpg

Galatasaray Istanbul este noua campioană a Turciei. A cucerit cel de-al 20-lea titlu - al treilea în ultimii 4 ai, după cele din 2012 și 2013 - și este noua deținătoarea a recordului în ceea ce privește triumfurile interne, după ce a depășit-o pe Fenerbahce (19 titluri).

 

"Leii" au câștigat cu scorul de 2-0 derby-ul cu Beșiktaș, disputat duminică și au profitat de un pas greșit făcut luni de Fenerbahce,ultima adversară în lupta pentru titlu, care a remizat cu Istanbul Buyuksehir (2-2). Fener le-a trimis titlul rivalilor de pe Ali Sami Yen la capătul unui meci în care a avut 4 jucători eliminați:Mehmet Topuz, Caner Erkin, Bruno Alves și Pierre Webo. Buyuksehir a ratat și un penalty, în minutul 90+5.

 

Cu o etapă înainte de finalul sezonului, Galata și-a asigurat succesul în campionat, sub comanda lui Hamza Hamzaoglu, care a fost instalat în luna octombrie, în locul lui Cesare Prandelli. A rămas cu un avans decisiv, de 5 puncte față deFenerbahce, care îi asigură titlul de campioana și, totodată, calificarea directă în faza grupelor la viitoarea ediție a UEFA Champions League.

 

Galatasaray poate reuși chiar și eventul, dacă va câștiga finalaCupei Turciei, cu Bursaspor, pe 3 iunie.

 

"În ziua în care mi s-a oferit postul de antrenor la Galatasaray, tatăl meu a murit. Orice lucru frumos are prețul său și bucuria vine după tristețe. Sper că tatăl meu vede aceste zile frumoase. Haideți să savurăm acest succes.", a declarat antrenorul Hamza Hamzaoglu, după ce Galata a devenit campioană din punct de vedere matematic.

 

Sursa : digisport.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...