Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

alert

Arsenal a luat Cupa Angliei! E cea mai de succes echipă din istoria competiţiei

Recommended Posts

Nt3OXXt.jpg

Arsenal Londra a câştigat pentru a doua oară consecutiv şi pentru a 12-a oară în istoria clubului Cupa Angliei, succes în urma căruia a devenit cea mai de succes echipă din istoria celei mai vechi competiţii fotbalistice a lumii.

 

În ultimul act, "tunarii" s-au impus cu un categoric 4-0 în faţa celor de la Aston Villa, cea mai clară victorie într-o finală de Cupa Angliei dintre cele disputate pe noul Wembley. Totodată, echipa lui Arsene Wenger este prima din ultimii 21 de ani care câştigă trofeul după o victorie la o diferenţă atât de mare - în 1994, Manchester United o învingea pe Chelsea tot cu 4-0.

 

Londonezii au aşteptat aproape o repriză pentru primul gol, Theo Walcott deschizând scorul abia în minutul 40. Arsenal s-a dezlănţuit, însă, după pauză. Alexis Sanchez a făcut 2-0 la cinci minute de la reluare, cu o execuţie fantastică din afara careului, iar Per Mertesacker a punctat după ceva mai mult de o oră, cu o lovitură de cap, în urma unui corner.

 

Rezultatul final a fost stabilit în prelungirile partidei, de Olivier Giroud, scorul de 4-0 fiind cel mai mare reuşit de Arsenal într-o finală de Cupa Angliei.

 

VIDEO: Golurile marcate de Arsenal în meciul cu Aston Villa 

 

Prin a opta victorie înregistrată în ultimele nouă finale jucate, "tunarii" au câştigat trofeul pentru a 12-a oară, mai mult decât orice altă echipă. Manchester United, cu 11 succese, ocupă locul 2 în acest clasament, iar Tottenham este a treia, cu 8 victorii.

 

Totodată, Arsene Wenger l-a egalat pe George Ramsay în clasamentul managerilor care au câştigat trofeul. Ambii şi l-au trecut în palmares de câte şase ori.

 

ECHIPELE

 

Arsenal: Szczesny - Bellerin, Mertesacker, Koscielny, Monreal - Coquelin, Cazorla - Ozil (Wilshere 77), Ramsey, A. Sanchez (Oxlade-Chamberlain 90) - Walcott (Giroud 77)

Antrenor: A. Wenger

 

Aston Villa: Given - Hutton, Vlaar, Okore, Richardson (Bacuna 68) - Delph, Cleverley, Westwood (Carlos Sanchez 71) - N'Zogbia (Agbonlahor 53), Grealish - Benteke

Antrenor: T. Sherwood

 

Sursa : digisport.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...