Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

alert

Irlanda de Nord-România 0-0. Tricolorii au rămas pe primul loc.

Recommended Posts

rE2qMkO.jpg

România rămâne pe primul loc și neînvinsă în Grupa F a preliminariilorCampionatului European din 2016, după 0-0 pe terenul Irlandei de Nord, din etapa a 6-a. 

 

Keşeru a semnat prima oportunitate a partidei (3), din lovitură liberă de la mare distanţă, trimiţând minge destul de aproape de poartă. Nord-irlandezii au preluat iniţiativa şi Lafferty l-a testat pe Tătăruşanu cu primul şut pe poartă al meciului (17). După un minut, Torje a avut o superbă acțiune personală prin care a pătruns în careu, dar a fost incomodat și a fost nevoit să îi paseze lui Chipciu, al cărui șut s-a dus prea înalt (18).

 

Același Chipciu a avut şi el o şansă mare (31), dar a ratat şutul după o pasă foarte bună a lui Keşeru. Și atacantul lui Al Gharafa a fost aproape de gol (37), însă portarul McGovern a respins mingea trimisă cu efect din corner de atacantul român. Finalul primelor 45 de minute a adus cea mai mare ocazie a reprizei, cu Tătăruşanu respingând de sub transversală mingea trimisă cu capul de Jonny Evans (43). Irlanda de Nord a început în forţă repriza a doua şi Dallas a tras periculos (47), dar mingea s-a dus pe lângă poartă.

 

Tricolorii au replicat şi Chipciu a pierdut o nouă oportunitate, şutând în gazon din poziţie foarte bună (48). Keşeru a tras din unghi, fără prea multe şanse, iar portarul a reţinut (59), dar Torje a ratat cea mai mare ocazie de gol (65), scăpând spre poartă după o intercepţie, doar cu un

fundaş în faţă, care a blocat in extremis şutul.

 

Irlanda de Nord a pus presiune pe final, iar poarta lui Tătăruşanu a fost sub asediu, goalkeeper-ul român salvând echipa de la înfrângere în două situaţii, cu intervenții senzaționale: la reluarea din apropiere a lui Lafferty (84), aflat într-un offside nesemnalizat, şi la lovitura lui Norwood, de la circa 30 de metri (85).

 

România a jucat pentru prima oară în noul echipament Joma. Totodată, atacantul Florin Andone a debutat în prima reprezentativă. A intrat pe teren în minutul 72, în locul lui Keșeru.

 

Următorul meci al tricolorilor va avea pe 4 septembrie, cu Ungaria, în deplasare.Mihai Pintilii va fi suspendat, după ce a primit un cartonaș galben în prima repriză a meciului cu Irlanda de Nord. A fost al treilea avertisment primit de mijlocașul român.

 

România a scăpat fără gol primit din partea lui Kyle Lafferty, golgheterul Grupei F a preliminariilor (5 goluri în 6 etape). Mai mult, tricolorii au cea mai bună defensivă din actuala campanie de calificare la Campionatul European. Au primit un singur gol în 6 meciuri, din partea Ungariei.

 

Bilanțul meciurilor dintre Irlanda de Nord și România: 3 victorii pentru Irlanda de Nord, un egal, două victorii pentru tricolori.

 

Sursa + Rezumat : digisport.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...