Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

AdriaN

"Spitalul" Barcelona. Doar 9 jucători ai lui Luis Enrique nu s-au "rupt" în ultimele 3 luni

Recommended Posts

3KrnyLL.png
 
Ivan Rakitic s-a accidentat aseară, în meciul câştigat de Barcelona, scor 3-0, cu Bate Borisov, în grupele Champions League. Sport.es a numărat "răniţii" din trupa lui Luis Enrique şi a ajuns la o concluzie extrem de alarmantă: în trei luni, de când a început sezonul, doar 9 fotbalişti din lotul blaugrana nu au suferit accidentări.

Deja fără Messi, ale cărui şanse să evolueze în El Clasico sunt mici, Barcelona se confruntă cu o altă posibilă absenţă de durată. Ivan Rakitic s-a accidentat cu Bate şi medicii catalanilor se tem de ce e mai rău. Acceastă problemă medicală este, însă, doar vârful aisbergului pentru Luis Enrique, care a fost nevoit să improvizeze în foarte multe dintre partidele actualei stagiuni.

Concret, nu mai puţin de 13 fotbalişti au lipsit din diverse cauze medicale, cei mai mulţi dintre aceştia -8- confruntându-se cu leziuni musculare.

Cu un fenomen similar s-a confruntat şi Bayern anul trecut, iar Guardiola a dat vina pe doctorul echipei, care ulterior a şi fost demis. Potrivit sursei citate, însă, marea problemă a Barcelonei e legată de perioada de pregătire din vară. Fotbaliştii nu au beneficiat de un program "ca la carte", dar acest lucru nu i se poate imputa lui Luis Enrique sau staff-ului. Turneul din Statele Unite a avut un rol important în acest sens, pe lângă oboseala acumulată Messi&Co neavând ocazia să facă antrenamente preponderent fizice.

Douglas, Jordi Alba, Claudio Bravo, Neymar, Adriano, Sandro, Dani Alves, Rafinha, Messi, Iniesta, Rakitic, Vermaelen, Sergi Roberto au avut sau au diverse accidentări în acest sezon.

De notat că, pe lângă absenţele cauzate de problemele medicale, Luis Enrique nu s-a putut baza nici pe Arda Turan şi Aleix Vidal, din cauza interdicţiei FIFA cu privire la transferuri (cei doi vor fi eligibili din ianuarie).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa : www.digisport.ro

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...