Jump to content
Sign in to follow this  
ArSsurA

[News] Existența consolei PlayStation 4.5 a fost confirmată

Recommended Posts

PlayStation-e1443518360646-630x338.jpg

 

După ce, săptămâna trecută, zvonurile afirmau că Sony lucrează la PlayStation 4.5 (sau PlayStation 4K, după cum este numit de alte surse), Digital Foundry a verificat independent existența acestei console. Nu doar atât, dar această publicație a prezentat primele informații tehnice, iar ele sunt impresionante.

 

Sony a produs deja primele prototipuri ale lui PlayStation 4K, care va fi semnificativ mai puternic decât PS4. Totuși, subliniază DF, șansele ca viitoarea consolă să fie suficient de puternică pentru a prezenta același nivel de detaliu din cele mai impresionante jocuri PS4 în rezoluție 4K este complet fantezist.

 

Pe partea tehnică, AMD va livra un nou APU creat pe procedeul 14nm FinFET. PS4 are de asemenea un APU creat de AMD, dar creat pe 28nm, și limitat la 1,6GHz. Deși avansul tehnologic va putea fi simțit (în teorie, micșoarea tranzistorilor ar aduce performanță dublă dintr-un chip de asemenea dimensiuni), este imposibil ca un APU, care integrează CPU și GPU, să aibă puterea necesară pentru jocuri 4K.

 

Este adevărat că AMD va lansa în acest an noua serie de soluții de procesare Zen, care va include și modele APU, dar compania a afirmat anul trecut că sporul de performanță va fi de 40% în raport cu precedenta generație, număr departe de a fi suficient pentru 4K. De asemenea, 4K necesită calcularea de patru ori mai mulți pixeli decât 1080p.

Cuplând această cerință cu faptul că PS4 are echivalentul puterii unui GPU AMD HD 7870, Sony ar avea nevoie de vârful de gamă al viitoarelor plăci grafice Polaris create de AMD. Complet nearealist, atât tehnic, cât și monetar.

 

PlayStation 4K va fi fără niciun dubiu mai puternic decât PS4, dar pentru a fi capabil de rezoluție 4K, ar însemna ca prețul să fie prohibitiv, un mare NU! în ce privește consolele, și ca soluția grafică să fie separată de procesor, ce ar crește simțitor dimensiunile unității.


 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...