Jump to content
Sign in to follow this  
AdriaN

Săptămână perfectă pentru România în clasamentul coeficienţilor! Ce înseamnă victoriile uriaşe de joi

Recommended Posts

8A7xS45g.jpg

 

Săptămână perfectă pentru România în clasamentul coeficienţilor. Victoriile Stelei şi Astrei au urcat cu 0,8 puncte coeficientul ţării noastre pe anul în desfăşurare. În paralel, Austria şi Croaţia, formaţiile aflate deasupra noastră (în cursă pentru locul 15, ultimul care garantează prezenţa a două echipe în preliminariile Champions League) nu au obţinut vreo victorie.

 

Sezonul 2015-2016 a fost unul foarte slab pentru români, niciuna dintre formaţii nereuşind calificarea în grupele Ligii/Europa League (2.250 puncte adunate). Se părea că şi actuala stagiune va fi una la fel de slabă, în condiţiile în care punctele obţinute de Astra şi Steaua se împart la 5, numărul de participante aflate la startul competiţiilor europene. Din fericire, cu o etapă rămasă de disputat, ambele noastre echipe păstrează şanse la primăvara europeană, lucru care ar putea să ne ofere o şansă nesperată în perspectiva sezonului viitor.

 

În acest moment, la totalul pe ultimii 5 ani ne situăm pe locul 17, însă de la anul se va "şterge" stagiunea 2012-2013, una foarte bună pentru noi. Şansele să revenim între primele 15 ţări din Europa destul de reduse, însă în eventualitatea în care atât Astra, cât şi Steaua se vor califica, lucrurile pot lua o turnură neaşteptată.

 

În acest moment, ne situăm la mai puţin de un punct de Austria şi la 1,3 puncte de Croaţia. Echipele lor au mers foarte slab în acest sezon, Austria Viena - adversara Astrei din grupă - fiind singura care mai e în cărţi pentru o calificare în primăvara europeană.

 

4lQLoyr.png

 

Austria 3 (din 4)

Austria Viena - Astra 1-2

Gent - Rapid Viena 1-0

Krasnodar - Salzburg 1-1

 

*Rapid Viena şi Salzburg au fost eliminate din competiţie, indiferent ce se întâmplă în ultima etapă din Europa League.

 

Croaţia 1 (din 4)

Dinamo Zagreb - Lyon 0-1

 

*Fără vreun punct adunat în grupele Ligii, echipa lui Măţel e eliminată din Europa, neavând nici şanse matematice să mai prindă locul 3 care duce în primăvara Europa League

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

sursa:www.digisport.ro

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...