Jump to content
Sign in to follow this  
miLan

[News]Greva actorilor din jocurile video continuă

Recommended Posts

Voice-Actor-e1443083804282-630x343.jpg


SAG-AFTRA (Screen Actors Guild‐American Federation of Television and Radio Artists) își continuă greva începută acum 97 zile. Cei care paarticipă la această acțiune sunt actorii „de voce”, dar nu numai dat fiind că mulți participă și la motion capturi, din jocurile video.

Ca urmare, greva devine a doua cea mai lungă din istoria divertismentului, fiind depășită doar de cea din 2000, care a durat 183 zile. Atunci, actorii „tradiționali”, în lipsa unei definiții mai bune, au pichetat pentru drepturi corecte în reclamele TV.
SAG-AFTRA caută ca actorii să obțină bonusuri pentru fiecare 500.000 unități vândute ale jocurilor video în care participă, până la un maxim de 4. Mai mult, se dorește obținerea unui salariu standard de 825$ per sesiune (aproximativ 4 ore). Actorii celebri câștigă mult mai mult de atât, dar asta se adresează mai degrabă performerilor mai puțin cunoscuți.
De partea cealaltă, studiourile și companiile de care unele aparțin au declarat la unison că timp de 19 luni au negociat noi contracte în bună credință, ca mai apoi SAG-AFTRA să părăsească abrupt masa negocierilor.
Companiile cele mai celebre care sunt afectate sunt Activision, Electronic Arts, Insomniac Games, Take 2 Interactive și WB Games. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...