Jump to content
Sign in to follow this  
AdriaN

Scandal pe Referendum. Suporterii îl gonesc de la Barcelona pentru că sprijină un "preşedinte dictator"

Recommended Posts

AAIPg6cg.jpg

 

În general, suporterilor echipelor de fotbal le place să fie liberi, să se poată manifesta aşa cum îşi doresc. Iar catalanii cu atât mai mult nu acceptă să le fie impus ceva, ştiută fiind relaţia lor agitată cu Madridul. Iar declaraţia făcută de Arda Turan ieri, în care îi îndeamnă pe turci să fie de acord cu acordarea de drepturi sporite pentru preşedintele Recep Erdogan, i-a înfuriat crunt pe suporterii catalanilor. "Pentru o Turcie puternică. Eu sunt pentru", a fost mesajul înregistrat de Arda.

 

"Afară cu cine sprijină dictatura. Turan este de partea unui Franco turc. Ruşine! Nu te vrem la echipa noastră de suflet", a fost mesajul postat de fanii catalanilor.

 

Ar putea fi mutarea decisivă şi foarte probabil fotbalistul turc va fi vândut de Barca. Pentru că prin prelungirea contractelor lui Suarez, Neymar şi, aproape sigur, Messi, clubul depăşeşte limita fair play-ului financiar şi are nevoie de intrări financiare.

 

Oficialităţile turce au anunţat organizarea unui Referendum în aprilie, iar tema este sporirea puterilor prezidenţiale. După cum se ştie, astă-vară, în Turcia a avut loc o tentativă de lovitură de stat, înăbuşită de forţele pro-guvernamentale şi pro-prezidenţiale, dar mai ales de populaţia civilă. După victoria lui Erdogan, s-a trecut la zeci de mii de arestări, între cei vizaţi fiind poliţişti, soldaţi, judecători, profesori etc şi au fost închise sute de şcoli despre care s-a spus că sunt susţinute de oameni care ar avea legături cu puciştii. Mii de oameni au fost daţi afară de la muncă pe acelaşi motiv, iar Erdogan doreşte reinstaurarea pedepsei cu moartea.

 

Între Turan şi Erdogan este o mare prietenie. Atât de mare încât Arda a ajuns să nu se mai însoare în 2013 din cauza problemelor ridicate de servirea băuturilor alcoolice la nunta sa în orele în care Erdogan, premier atunci, s-ar fi aflat la petrecere. După amânarea nunţii fotbalistul a ajuns să se despartă de iubita sa, o cunoscută vedetă TV, Sinem Kobal, după numai câteva luni. În vară, atunci când zeci de mii de turci l-au huiduit pe Arda Turan la fiecare atingere de balon în meciul de la Euro 2016 cu Spania, 0-3, Erdogan i-a sărit în ajutor fotbalistului.

 

Spre deosebire de Turan, un alt nume mare din fotbalul turc, Hakan Şukur, este un opozant făţiş al derapajelor lui Erdogan, motiv pentru care pe numele lui există un ordin de arestare. Norocul său este că se află în SUA şi nu poate fi ajuns de represiunea oficialităţilor din Turcia.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa : www.digisport.ro

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...