Jump to content
Sign in to follow this  
miLan

[News]Vulkan va primi suport Multi-GPU pe ultimele trei sistemele de operare Windows

Recommended Posts

vulkan-API-630x315.png

 

Vulkan este API cu care Khronos Group încearcă să ofere o alternativă pentru DirectX 12. Până acum, lista jocurilor care rulează (și pe) Vulkan este mică, dar toate impresionează prin fluiditatea excelentă și optimizarea solidă. Cele mai populare exemple sunt DOOM, The Talos Principle, Ashes of the Singularity și ARK: Survival Evolved.

Recent, multitudinea companiilor care activează sub egida Khronos Group au anunțat că Vulkan va primi suport multi-GPU (însemnând SLI și CrossfireX) pe Windows 10, 8 și 7, funcția fiind deja activă în versiunea Linux a API-ului. Clarificarea a venit după ce un număr de publicații au apreciat că această funcție este blocată de tehnologia WDDM 2.0 (Windows Display Driver Model), prezentă doar în Windows 10. Totuși, dat fiind că Vulkan nu „joacă” după aceleași reguli ca DirectX, el folosește formatul LDA (Linked Display Adapter).

Evoluția lui Vulkan este o veste bună pentru gamerii care preferă să nu fie blocați de Microsoft pe Windows 10, unde DirectX 12 este exclusiv, dar mai mulți producători de jocuri trebuie convinși să adopte API-ul.


 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...