Jump to content
Sign in to follow this  
Nanak

Serbia - Slovenia, finala Campionatului European de baschet

Recommended Posts

59bcccd395f9cf92cb305973

 

 

 

Echipa Serbiei va înfrunta formaţia Sloveniei, duminică, în prima finală dintre republici ex-iugoslave la Campionatul European de baschet masculin - Eurobasket 2017.

 

Sârbii au trecut de Rusia cu scorul de 87-79 (25-20, 23-14, 18-23, 21-22), vineri, în semifinala de la Istanbul.

 

Serbia a fost privată de mai multe piese de bază la acest turneu final, Milos Teodosic, Nikola Jokic, Miroslav Raduljica şi Nikola Kalinic, patru dintre cei cinci vicecampioni olimpici.

 

Este pentru a treia oară în ultimii patru ani când Serbia joacă o finală la marile competiţii, după Mondialul din 2014 şi Jocurile Olimpice din 2016, fiind opriţi doar de echipa Statelor Unite.

 

La Eurobasket, Serbia va juca prima sa finală după 2009 (când a pierdut în faţa Spaniei). Serbia a câştigat trei titluri de la ruperea Iugoslaviei, în 1995, 1997 şi 2001.

 

Liderul echipei, Bogdan Bogdanovic, campion european la cluburi cu Fenerbahce Istanbul şi care va juca la Sacramento Kings, în NBA, a reuşit 24 de puncte în semifinală, reuşind două coşuri decisive în ultimele minute.

 

De partea cealaltă, cel mai bun a fost Alexei Shved, cu 33 de puncte. Pivotul Boban Marjanovic (2,22 m) a contribuit şi el cu 18 puncte pentru învingători.

 

Serbia, care a fost învinsă de Rusia în prima fază a competiţiei, a condus pe tabelă de la începutul meciului şi a avut un avantaj de 16 puncte în al doilea sfert, finalul fiind însă destul de strâns, Rusia apropiindu-se la doar două puncte cu patru minute înainte de final.

 

Tot duminică, Spania şi Rusia se vor întâlni în finala mică, pentru medaliile de bronz.

 

Sursa: DIGI

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...