Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

DanoNinox

Akon

Recommended Posts

Akon s-a nascut pe data de 14 octombrie 1981 in Senegal, unde si-a petrecut si o parte din copilarie, pana cand familia sa a imigrat ilegal in New Jersy, Statele Unite.

 

Numele sau real este incredibil de lung: Aliaune Damala Bouga Time Puru Nacka Lu Lu Lu Badara Akon Thiam, conform wikipedia.org. Pe site-ul artistului, apare doar Aliaune Akon Thiam.

 

In New Jersy, Akon a descoperit pentru prima data hip-hop-ul, dar lumea infractorilor, ajungand la inchisoare pentru furt de masini. Timpul pe care l-a petrecut in arest, l-a folosit pentru a-si lucra ideile muzicale. Dupa ce a fost eliberat, a continuat sa compuna si a inceput sa inregistreze, reusind astfel, in anul 2004, sa lanseze albumul sau de debut `Trouble`. Acesta include piese care au avut mare succes, precum `Locked Up`, `Lonely`, `Bananza (Belly Dancer)`, si `Ghetto`. `Locked Up` a ajuns in Top 10 US si in Top 5 UK. `Ghetto` a devenit hit radio, dupa ce a fost remixata pentru a include versuri ale legendarilor Notorious B.I.G. si 2Pac.

 

In 2005, a scos pe piata single-ul `Lonely`, piesa ce a ajuns in Top 10 US si numarul 1 in Australia, UK si Germania. De curand el a capatat si mai multa po######ritate pentru o colaborare cu Young Jeezy la piesa `Soul Survivor` si cu Eminem la melodia `Smack That`, care se afla in prezent pe locul 7 in Topul Billboard Hot 100.

 

Pe data de 12 decembrie 2006, artistul a lansat cel de-al doilea album din cariera sa, intitulat `Konvicted`.

 

Cel de al doilea album semnat Akon - `Konvicted` confirma succesul pe care artistul l-a cunoscut cu primul sau material. De data aceasta insa, Akon este sustinut si de o anumita notorietate.

 

Sound-ul albumului este apropiat de genul R&B, iar colaboratorii care semneaza alaturi de Akon nu au nevoie de vreo introducere (Eminem, Snoop Dogg sau Styles P). Vocea unica combinata cu beat-ul amestecat de hip-hop/r&b nu poate fi decat un amestec deosebit de placut pentru ascultatori.

 

Primul single inclus este piesa `Smack That`, hit obisnuit cu primele pozitii inca de la aparitie, urmandu-i indeaproape `I Wanna Love You`. Pentru acestea doua au fost realizate si primele videoclipuri, cel al piesei `Smack That` avand in distributie in afara de cei doi cantareti (Akon si Eminem) si pe actorul Eric Roberts.

 

 

watch?v=tMQ2o3Tbjy4

watch?v=Ro7yHf_pU14

Share this post


Link to post
Share on other sites

akon nu e rapper

 

closed

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...