Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

D3viL

Dead space

Recommended Posts

Numele jocului: Dead space

Scurta descriere: Dead Space este, cel mai probabil, primul joc dintr-o nouă franciză venită de la Electronic Arts. Jupânii de la EA nu sunt tocmai cunoscuţi pentru jocuri noi (ba dimpotrivă), motiv pentru care survival-horror-ul de faţă este cu atât mai surprinzător. Nu este un titlu prost şi nici nu pare a fi scos pe piaţă pentru a acoperi cine ştie ce nişă inventată de băieţii de la marketing.

 

Aşadar, dacă jocul este nou, stilul nu e. Dead Space este gândit de la început să te salte din scaun prin faze specifice genului horror abordat, într-un decor SF destul de asemănător din punct de vedere conceptual cu cel din Event Horizon. O navă uriaşă care "sparge" planete pentru a le extrage resursele pentru nevoile Terrei este dată pierdută, iar echipa de salvare din care faci parte dă de belea în momentul în care o (re)descoperă.

 

Creaturile ce acum împânzesc Ishimura (nava dispărută) sunt "construite" din ce obişnuia să fie cu nu mult timp în urmă echipajul, iar din primul capitol până în ultimul asta vă va fi activitatea de bază: împuşcat creaturi diforme, nu tocmai inteligente, dar suficient de greu de ucis încât provocarea să nu fie trivială.

 

Povestea nu este deosebit de interesantă, dar modul în care dezvoltă nebunia ce a pus stăpânire pe echipaj şi motivele pentru care toată lumea o luase razna sunt frumos prezentate, într-o combinaţie suficient de inteligentă de “religie meets government conspiracy” încât să atragă şi un segment uşor mai “gânditor” al po######ţiei jucătoare.

 

De asemenea, Electronic Arts nu s-a jucat în ceea ce priveşte lore-ul universului Dead Space, lansând atât o serie de comics-uri animate bazate pe subiect, cât şi un film de animaţie în toată puterea cuvântului, ce serveşte pe post de prequel pentru evenimentele de pe Ishimura. Filmul (Downfall, pe numele lui) este chiar bun şi mi-aş fi dorit să fi fost integrat cumva şi în joc, deoarece completează extrem de bine evenimentele, per ansamblu.

 

Este apreciabil că nu e nevoie de el pentru a înţelege ceva, dar cu ajutorul său, întreg firul epic devine mai “zemos. De cealaltă parte, dacă filmul nu ar fi existat, jocul tot bun ar fi rămas, motiv pentru care prezenţa lui ca “bonus” este, totuşi, un element pozitiv.

Cerinte (Optional): *

Dead Space

* Producător: Visceral Games

* Platformă: PC

* Distribuitor: Electronic Arts

* Gen: Action

* Data lansării: 20-Oct-2008

* Website: Vizitează

*

* Jocuri similare: Resident Evil 4, Silent Hill: Homecoming

*

* PC recomandat: CPU 3GHz, 1GB RAM, Video Card with 512MB

 

Trailer (Optional):

 

Trailer 1:http://www.youtube.com/watch?v=aE2lPGsvjC4

 

Trailer 2:

 

 

Gameplay :http://www.youtube.com/watch?v=2Z2KnfSTRvQ&feature=channel

 

Enjoy :P

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...