Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

RedDisciple

Cîrţu: "Jucăm cel mai important meci al sezonului"

Recommended Posts

Sorin Cîrţu, antrenorul echipei CFR Cluj, ştie că partida de la Basel este vitală pentru echipa sa.

 

"Nu ne mai interesează acum că am câştigat în partida tur. E cel mai important meci al sezonului, e un joc de a fi sau a nu fi. Aşa văd eu partida asta. Jucătorii au o primă bună, dar important e să o poţi lua. Apoi şi pentru imaginea clubului e extrem de important ce vom face mâine. Şi meciul nul ne menţine în competiţie. Ştiu că dacă mâine nu facem un rezultat bun nu vom mai avea cum să îndreptăm situaţia", a spus Cîrţu.

 

Şi Ricardo Cadu trage speranţe la un loc în primăvara europeană.

 

"E important dacă scoatem un rezultat pozitiv aici, putem spera la primăvara Europa Legue. Dacă scoatem un rezultat bun avem 99 la sută şanse de a juca în primăvara. Avem cu cine înlocui pe de Zerbi suntem un lot valoros, nu ar trebui să ne gândim la problemele medicale", a comentat Cadu.

 

prosport.ro

 

Jackpot: 45.000 de euro!

 

Pentru CFR, meciul de azi de la Basel nu are doar o miză sportivă, calificarea în premieră în primăvara europeană, ci şi una financiară. În cazul unui succes, campionii vor încasa câte 45.000 de euro!

 

O victorie în partida de la Basel le-ar putea aduce campionilor, pe lângă o prezenţă în primăvara cupelor europene, o premieră în istoria clublui, şi mulţi bani. Clujenii au promisă o primă pentru calificarea în "16"-imile Europa League de 25.000 de euro pentru fiecare titular. La aceasta se adaugă prima de joc, care va fi şi ea substanţială. 20.000 de euro e gata să ofere Paszkany fiecărui jucător pentru un succes în partida de azi şi 10.000 de euro va scoate patronul CFR-ului din buzunar în cazul unui egal. Mai mult, în cazul unui succes, care i-ar menţine în cărţi şi la calificarea în optimile Ligii Campionilor, campionii ar încasa de la şefi un bonus de 75.000 de euro. Meciul Basel - CFR va fi arbitrat de francezul Laurent Duhamel.

 

"E meciul sezonului!"

 

Clujenii joacă azi pentru viitorul în Europa League şi pentru potul uriaş al lui Paszkany: 45.000 de euro. "Sunt bani buni!", admite Cîrţu. "Egalul ne califică", conchide căpitanul Cadu. Fără sclipire în campionat şi la 10 puncte de lider, CFR caută "vindecarea" unui sezon din competiţia internă ce pare compromis în jocul de azi din Europa League. "Nu ne mai interesează acum că am câştigat în partida tur. E cel mai important meci al sezonului, e un joc de a fi sau a nu fi. Aşa văd eu partida asta. Apoi, şi pentru imaginea clubului e extrem de important ce vom face la meci. Şi un egal ne menţine în competiţie", a spus ieri, tranşant, Cîrţu.

 

"90% şanse la primăvara europeană"

 

Acesta a fost completat de căpitanul Cadu. "Dacă scoatem un rezultat bun, avem 90% şanse de a juca în primăvara EL. E dificil, pentru că l-am pierdut pe De Zerbi, dar avem lot valoros, avem cu cine să-l înlocuim!", a explicat fundaşul central portughez.

 

Nu ne mai gândim la autogolurile de la Bayern, să dăm noi cu un gol mai mult ca adversarul!

Ricardo Cadu, căpitan CFR

 

De Zerbi, menajat pentru Steaua!

 

CFR-ul şi-a lăsat "creierul" la Cluj, Roberto De Zerbi (foto) neputând fi luat la Basel nici măcar ca spectator. "Am rămas să mă recuperez pentru Steaua. Am riscat cu Gazul şi am greşit", e confesiunea francă a mijlocaşului. Decarul clujenilor a explicat apoi, pe larg: "Am o durere puternică la aductorii piciorului stâng. Am avut-o şi înainte de meciul cu Gaz Metan dar am tras de mine. Era prea important jocul ca să stau pe bară, am simţit că trebuie să fac un sacrificiu pentru a-mi ajuta colegii". Astfel, Cîrţu a avut de ales: ori îl forţează încă o dată pe italian, ori îl menajează pentru Steaua. Iar acesta a ales până la urmă a doua variantă.

 

Thorsten Fink: "CFR nu va ataca!"

 

Antrenorul elveţienilor, Thorsten Fink (foto), crede că Basel poate trece de CFR şi Roma, prinzând astfel al doilea loc spre primăvara Ligii. "Vrem să ne calificăm. CFR are un atac aparte, din care iese în evidenţă mai ales Traore. Să fim atenţi la contraatacurile lor şi să concretizăm şansele noastre. Avem şansă de calificare la Liga Campionilor, pentru asta suntem obligaţi să batem. Nu trebuie să ne panicăm, orice ar fi, nu trebuie să ne grăbim. Ştim că nici CFR nu va ataca, nu va avea posesie, va fi poate ca la Cluj, când noi am avut 60%", a declarat Fink.

 

3 mii de bilete disponibile mai erau aseară pentru Basel - CFR. Elveţienii au vândut deja 34.000 de bilete

 

hjra2xbywjrlot8s42x.jpg

 

prosport.ro

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...