Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

mixXL

Fotoreporterul GSP a surprins imagini inedite din vestiarul

Recommended Posts

444443-11-an-vestiar-mare.jpg

 

Nemulţumit de jocul din primele 45 de minute, cînd scorul era doar 1-0, selecţionerul i-a băgat în şedinţă pe ”tricolori”. Tănase şi-a demonstrat clasa în partea secundă, rezolvînd meciul cu o ”dublă”. Alte repere pozitive: Papp, Grecu, Bumba şi M. Niculae

 

 

"Trebuia să-i vedem şi pe aceşti jucători din ţară în condiţiile unui test internaţional, iar în faţa unui adversar precum Turkmenistan şi după cîteva zile de pregătire intensă, a fost un prilej potrivit de a constata ce soluţii există pentru echipa naţională din campionatul intern. Sînt mulţumit de cum s-au prezentat băieţii, la meci, la antrenamente". E speech-ul lui Victor Piţurcă după un nesărat 4-0 al "tricolorilor" experimentali contra unor asiatici demni de liga a treia prin România. Cu ce rămînem totuşi, după experienţa bizară de la Belek?

 

 

1. Papp fundaş dreapta, invenţia lui Piţi

E al doilea meci consecutiv, după cel cu Grecia, în care stoperul vasluian de 22 de ani apare pe banda dreaptă. Unde selecţionerul nu abundă în soluţii: capriciosul Săpunaru, necoptul Rîpă, reprofilatul Luchin. Paul pare să fie însă o opţiune corectă: are potenţial ofensiv, nu stă rău cu centrările, stăpîneşte lecţia dublajului.

 

2. "Grecu, debut interesant"

Fundaşul stînga al U Cluj a fost unul dintre cei 5 integralişti ai testului cu Turkmenistan. "A avut un debut interesant. Îl ştiam de la meciurile din prima divizie, e un jucător agresiv şi e clar că poate fi o soluţie", a explicat Piţurcă, obligat să caute o dublură capabilă pentru Raţ (30 de ani). Constantin Grecu are 23 de ani.

 

3. Recordurile lui Bumba

Introdus în ultimele 11 minute, în locul lui Tănase, mijlocaşul de la FCM Tîrgu Mureş a bifat un record de invidiat. La 18 ani şi 22 de zile, Bumba a devenit cel mai tînăr debutant la prima reprezentativă din ultimii 38 de ani, de la Balaci încoace! Claudiu i-a luat locul lui Marica pe locul 5 în topul all-time al "naţionalei" la acest capitol, după Graţian Sepi (17 ani, 3 luni, 15 zile), Ilie Balaci (17 ani, 6 luni, 10 zile), Nicolae Kovacs (17 ani, 8 luni, 17 zile) şi Gh. Popescu I (17 ani, 10 luni, 14 zile). Ultimii juniori intraţi în circuitul lotului mare au fost Marica (18 ani, 1 lună, 14 zile) şi Mitea (18 ani, 4 luni, 27 de zile), ambii în 2003.

 

4. Tănase punct fix, Niculae reînviat

Cu cîte două goluri fiecare contra Turkmenistanului, Tănase (24 de ani) şi M. Niculae (30 de ani) au devenit oamenii meciului. Stelistul a avut momente în care şi-a arătat clasa internaţională, tinzînd să devină un om de bază pentru preliminariile CM 2014. Iar Marius, devenit al 89-lea căpitan din istoria reprezentativei, şi-a regăsit şi la lot instinctul de golgeter, fie şi în faţa unui rival modest. Dar spectrul unui transfer în Asia l-ar putea scoate din calculele pentru Rio.

 

"Mă simt bine şi ca fundaş dreapta. A început să-mi placă. M-am obişnuit deja, mai ales că am jucat şi la Vaslui de cîteva ori. Ofensiv, e mai diferit decît postul de stoper, dar mă străduiesc să-mi fac treaba"

Paul Papp, fundaş România

 

"Marius ştie foarte bine că, dacă pleacă în Asia, voi renunţa la el. Nu sînt adeptul convocării jucătorilor de la distanţe lungi, cu fuse orare complet diferite. L-aş sfătui să rămînă în Europa"

Victor Piţurcă, selecţioner România

 

70 de meciuri a strîns Piţurcă pe banca "tricolorilor" o dată cu "amicalul" contra turkmenilor: 13 meciuri îl mai despart de cel mai longeviv selecţioner din istoria "naţionalei", Anghel Iordănescu

 

Sursa : GSP.ro

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...