Jump to content

JunckY

Members
  • Content Count

    300
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by JunckY


  1. De când cu topul routerelor pentru abonamentul RDS Fiberlink 1000 Mbps, primesc des această întrebare: ce router are cel mai puternic semnal wifi? Ce model să cumpăr pentru a avea rețea în toată casa?

    Am decis să scriu în acest articol răspunsul, câteva sfaturi și explicații; mi-e mai simplu să le arăt oamenilor acest URL și să-i las să analizeze treburile când au ei timp. Răspunsurile, însă, s-ar putea să vă surprindă.

    Problema principală: odată ce scade recepția semnalului wireless, scade foarte mult viteza de transfer a datelor. Ca un exemplu, cu laptopul prind lângă router aproximativ 150 Mbps, pe când în ultima cameră, unde semnalul bate la limită (1-2 liniuțe), nu trec de 2-5 Mbps. Așadar, nu este suficient să ai semnal în toată casa, trebuie să ai unul puternic.

    După vreo 20 de routere testate, concluziile mele sunt următoarele:

    1. Routerul cu cel mai puternic semnal wireless și deci cea mai bună acoperire: Asus RT-AC87U (citiți review-ul!).

    asus_ac87_foto-205x172.jpgAcest model le întrece cu mult pe toate celelalte la capitolul semnal wireless. Este la un alt nivel, pur și simplu, dovedindu-și astfel încă o dată titlul de campion la toate aspectele posibile: viteză pe cablu, funcții, capacitate wireless etc.

    Asus AC87 în magazine: verifică prețul la eMAG și PC Garage.

    Nu știu cum a reușit Asus, dar este singurul router cu care prind ambele rețele wireless generate, atât 2,4 cât și 5 GHz, în toată casa. Iată schema apartamentului unde testez:
    schema_casa_test_router-205x122.jpg

    Asus AC87 este singurul router la care rețeaua 5 GHz bate până în camera 1. Cu toate celelalte routere, rețeaua de 5 GHz nu ajunge până acolo, ci doar cea de 2,4 GHz. Mai mult, cu AC87 prind cam 40 Mbps pe wireless din ultima cameră, în timp ce cu alte routere abia reușesc un 2-5 Mbps.

    Așadar, dacă vreți un router foarte puternic, luați-l pe acesta, deși prețul său este ridicat.

    2. Toate celelalte routere au performanțe asemănătoare pentru puterea semnalului wireless.

    Serios, nu iese nici unul în evidență. Mai mult, din testele mele am descoperit că nu contează dacă routerul ales are antene externe sau nu, diferența este foarte mică.

    Antenele externe oferă un spor de performanță de vreo 5-10%, nu mai mult. Mă așteptam la o diferență sesizabilă în favoarea celor cu antene externe, dar încercările mele n-au arătat vreuna care să conteze.

    Altfel spus, dacă găsiți o ofertă bună la un router fără antene externe, luați-l cu încredere! Acoperirea în casă va fi practic aceeași. De exemplu, Asus AC56 nu are antene și apare mai des în oferte; la capitolul wireless și acoperire, stă la fel de bine ca Asus AC66 sau AC68, care au antene externe. Diferențele de bani nu aici se văd.

    Toate routerele testate au arătat cam aceleași performanțe. În camera 1 din schemă vedeam doar rețeaua 2,4 GHz și prindeam în teste cam 2-5 Mbps.

    putere_semnal_asus_n18u-620x344.jpg

    Toate din încercările mele, toate acele tehnologii noi de direcționare a semnalului wireless spre dispozitivul tău (“beam forming”) nu fac o diferență reală în practică. Influența lor asupra acoperirii wireless este mică.

    3. Repetoarele de semnal (range extender) sunt cheia succesului.

    asus_rp_n53_lumina_stinsa-205x205.jpgDegeaba bate routerul la limită în toată casa, viteza în celelalte camere va fi mică, prea mică pentru jocuri, YouTube și download. Dacă vreți o viteză wireless mare în toată casa, implicit un semnal puternic, aveți nevoie de repetoare de semnal. Acestea se conectează la router pe rețeaua wireless și generează o altă rețea în zona în care sunt montate, mărind practic acoperirea routerului.

    Iată mai jos concluziile mele din review-ul repetorului Asus RP-N53, unde vă arăt cum l-am montat, cum a crescut puterea semnalului în camerele îndepărtate și ce am obținut în testele de viteză. Rezultatele vorbesc de la sine.
    schema_casa.gif
    banda_asus_rp_n53.jpg
    semnal_asus_rp_n53.jpg

    Și acest RP-N53 este un model de top între range extendere și costă pe măsură. Puteți consulta întreaga categorie de repetoare de semnal la eMAG și PC Garage pentru mai multe opțiuni, prețurile variind între 100 și 500 de lei. Dacă aveți o casă cu etaj sau una foarte lungă, e singura soluție eficientă.

    Vezi oferta de range extendere: eMAG și PC Garage.

    Cum să alegi un repetor de semnal potrivit:

    • alegeți unul compatibil cu rețeaua wireless a routerului. Dacă routerul generează rețele de tip AC, alegeți un range extender care să cunoască acest standard.
    • alternativ, dacă vreți să creșteți acoperirea doar într-o cameră unde nu petreceți prea mult timp, un extender compatibil doar b/g/n este suficient, chiar dacă routerul poate face rețele b/g/n/ac. Nu merită diferența de preț doar pentru o cameră.
    • unele aparate oferă și porturi LAN pe RJ-45. Dacă aveți vreun computer vechi sau un televizor care are doar port de cablu, îl puteți conecta la rețeaua wireless cu un astfel de aparat.
    • eu prefer aparatele cu aspect de ștecher, pe care le introduci în priză și gata. În funcție de situație, alegeți unul care are cablu de conectare la priză sau chiar un aparat care include și priză, ca să nu o pierdeți pe cea din care-l alimentați.
    • în general, orice repetor este compatibil cu orice model de router, adică puteți cumpăra mărci diferite.
    • uitați-vă pe eventuale funcții adiționale ce pot fi utile: RP-N53, de exemplu, are și lumină de veghe, chestie utilă când mergi noaptea prin casă, TP-Link WA860RE include și o priză, altele au ieșire audio pentru a le conecta direct la boxe.

    Iată câteva modele interesante:

    Repetoare de semnal wifi (range extender)  re_tplink_wa860.jpgTP-Link TL-WA860RE – PC Garage
    Modelul este interesant pentru că are și o priză, astfel încât nu o pierzi pe cea în care-l introduci. Este, practic, o priză ce extinde semnalul wireless.  re_tplink_wa750.jpgTP-Link TL-WA750RE – eMAG și PC Garage
    Cel mai ieftin repetor.  re_edimax_7303.jpgEdimax EW-7303Apn – PC Garage
    Singurul din ofertă ce poate fi montat și în exteriorul casei, deși domeniul de temperatură de utilizare este 0-60 grade, deci iarna nu rezistă.  re_dlink_1520.jpgD-link DAP-1520 – eMAG și PC Garage
    Cel mai ieftin model ce suportă 802.11ac  re_asus_ac750.jpgAsus RP-AC52 – eMAG și PC Garage
    Un alt model ce suportă standardul 802.11ac  asus_range_extender_rp-n53_3-125x125.jpgAsus RP-N53 – eMAG și PC Garage
    Model 802.11b/g/n, lumină de veghe, ieșire audio, 300 Mbps  re_asus_n14.jpgAsus RP-N14 – eMAG și PC Garage
    Un model mai ieftin, tot 802.11b/g/n  re_tplink_wa830.jpgTP-Link TL-WA830RE – PC Garage
    Acest model este mai mare, dar are cablu de alimentare și deci poate fi ascuns mai bine după mobilă.

    Trucuri:

    1. unele routere pot funcționa și ca repetoare de semnal wireless. Înainte de a cumpăra un repetor precum cele de mai sus, verificați dacă nu aveți vreun router vechi/neutilizat prin casă care ar putea face asta. Citiți cu atenție manualul său.
    2. un router vechi poate fi montat într-o cameră îndepărtată și conectat prin cablu la routerul principal al casei. Apoi, generați o rețea wireless și cu routerul vechi, rețea care preia Internetul prin cablu de la routerul principal. Da, întindeți un cablu prin casă, dar măcar este unul singur. Cei mai avansați vor avea grijă ca rețelele wireless să fie pe canale separate, astfel încât în eventualele camere unde bat amândouă să nu apară interferențe.

    4. Acoperirea wireless depinde de tipul pereților, grosimea lor, forma casei și mulți alți factori.

    Nu există o formulă clară de calcul. Ce merge bine la cineva e posibil să nu meargă bine și la voi, deoarece semnalul wireless este puternic influențat de grosimea pereților, materialul din care sunt făcuți aceștia, poziționarea camerelor și alți astfel de factori particulari fiecărei case. O ușă închisă poate avea o influență sesizabilă.

    Ca exemplu, în camera 2, dar mai lângă hol, am semnal mai slab decât lângă fereastră, unde semnalul wireless de la routerul din camera 4 ajunge de fapt prin exteriorul clădirii.

    Așadar, dacă nu vreți repetoare sau alte soluții active de amplificare a semnalului, un sfat bun este să montați routerul în centrul casei. Veți avea un semnal bunicel în toate camerele, dar fără a excela în vreuna dintre ele.


  2.  
    • Nick server: JunckY
    • Varsta: 17
    • Ai mai fost Admin pe vreun server de CS 1.6?: Da. ( Am avut si server, am fost si pe alte servere si pe un server din comunitate )
    • De ce iti doresti sa fi Admin pe GG.eGaming.RO?: Pentru ca este un Server placut , populat si vreau sa am grija de el.
    • STEAM? (Da / Nu): Nu
    • Statistici GT: CLICK (Scrieti-va nick-ul, da-ti search si postati link-ul aici): http://www.gametracker.com/player/JunckY/93.119.26.113:27015/( Am jucat si cu alt nume.

     


  3. Un fermier avea un cal foarte bolnav asa ca hotaraste sa cheme veterinarul. Calul era inconstient, si veterinarul ii spune fermierului ca ii face o injectie si ca va sosi peste trei zile sa vada daca si-a revenit si daca nu va trebui sa-l eutanasieze. A treia zi chiar inainte sa vina veterinarul, se duce porcul la cal si ii spune : “Hai bai calule ca vine ala si te omoara ma, scoala-te bre!” si calul nimic. Vine veterinarul si ii spune fermierului ca nu mai are de ales. Trebuie sa-l omoare. Fermierul disperat il roaga pe veterinar sa-l mai lase macar o zi. Acesta este de acord. A doua zi iarasi chiar inainte sa vina veterinarul porcul iar se duce la cal si ii spune aceleasi lucruri. Tocmai cand sa-l omoare, calul incepe sa sara, sa faca zgomote, se ridica si neacheaza o data puternic. Fericit, fermierul : “Uhuuu, s-a trezit calul. Sa sarbatorim, aduceti bautura. Hai sa taiem porcul!”
     

    • Like 3

  4. Nick: JunckY
    Level: 7
    Vreau mod/skin pentru: Fisierul Models Original .
    Sa arate gen(poza - optional; sau descriere): Sa fie original , sa nu fie schimbat nimic la el . Eu am bagat moduri , etc si nu-mi place cum a iesit . Il vreau pe cel original . Multumesc .


  5. 1.Downloadezi spark sau imgtool

    2.Deschizi spark(IMGTOOL)

    3.Dai open cauți folderul cu gta - >models și selectezi gta3.img

    4.Dai import și selectezi toate alea ce ți le-am dat eu în link.

    5.Dai save și ieși.

    (Cât timp faci lucrurile astea nu trebuie sa fie pornit gta-ul)

    P. S. :dacă nu merge ceva sau nu știi cum, îmi dai pm

    Multumesc !


  6. Uite aici un mod frumos pentru Intruder, BMW M5 ... Moduri pentru masini obijnuite gen intruder, elegant, esperanto, admiral, merit etc. nu exista moduri pentru ele sa le poti tuna. Exista doar pentru acele masini care merg tunate la Wheel Arch Angels din SF, tuningul acela turbat Gta SA.

     

    So ...

     

    Poza: http://gtadrom.com/_ld/30/3038.jpg

    Download link: http://www.girlshare.ro/33313362.5

     

    Sper ca ti-am fost de ajutor. Bafta :) !

    Iti multumesc !


  7. Salut ! Mă numesc Sălaghe Paul Robert , am 16 Ani , sunt din Arpașu de Jos , Județul Sibiu , studiez la Liceul Industrial Dr. Alexandru Barbat , Victoria , sunt in Clasa a X-a , îmi place să mă distrez cu prietenii mei .


  8. r00t Admin

    » aSisTeNt - De treaba .

    Administrator
    » Robert212  - Foarte istet si foarte calculat .

     

    Moderatori Global

    » Radu_Toretto - Activ , si foarte de treaba .
    » Litz - Nu'l cunosc .

     

    Project Manager

    » sergius

     

    Moderator
    » powerART - Activ / De treaba !
    » VaruTzZu
    » KeLLy
    » DStefan
    » stefan94
    » Furisey

    » EuSuntAla

    » Marci.

    » deMoga

    » CaRa

    » alert

     

     

    Graffer
    » Katsuui - Foarte precis in ceea ce face .

    » Blondu313 - Foarte precis in ceea ce face .

    » IniTial - Foarte precis in ceea ce face .

    » LilGangsta - Foarte precis in ceea ce face .

    » ConGFX - Foarte precis in ceea ce face .

    » eXemplu   - Foarte precis in ceea ce face .

     

     

    Moderator SA:MP
    » L1nuX - Foarte precis in ceea ce face .

    » RaduReleu - Foarte precis in ceea ce face .

    » SouLja - Foarte precis in ceea ce face .

    » Sabzaky - Foarte precis in ceea ce face .

    » Marci - Foarte precis in ceea ce face .

    » Dani93 - Foarte precis in ceea ce face .

    » Daniel17 - Foarte precis in ceea ce face .

     

    Helpers

    » BlackDayy - De treaba / Activ .

    » Comytza41

    » gogolinul

    » Nayer - De treaba / Activ .

    » maGeNN - De treaba / Activ .

    » CaRaM3LL

    » Korleone

    » Likee

    » UsRaX 

    » ~~paul~~

    » deMoga

    » ALEEX28

    » Al1n  - De treaba / Activ .

    » DaRkk

    » eXemplu

    » SMOKER

     

    Game Advisors GF
    » BlackDayy

    » Snowy

    » LeiTo

    » deMoga

    » ZupIsBack

    » BlaSam11

    » CaRaM3LL

    » Jiltro 

    » Cagiva1923 

    » Initial - De treaba / Activ .
    » Dani233

    » Onlove_Franco 

    » RAYAN

    » Comytza41

     

    Tutorial Writer

    » cipry92_sv - De treaba / Activ .
    » Kenoby - De treaba / Activ .

     

    Moderator CS
    » mirel0

     

    Admin CS

    » ABooNE

    » Adr1an 

    » G4L

    » GoogLe 

    » RAYDENN 

    » sNNiK3rs

    » TaLeNt

    » waS 

    » YoIonutzzz

    » xDevorox 

    » Lykke - De treaba / Activ .

×
×
  • Create New...