Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Radu_Toretto

Dollars Trilogy / The man with no name Trilogy

Recommended Posts

Dollars Trilogy

- or -

The man with no name Trilogy

 

 

14ddqgi.jpg

 

34hdqc5.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

-Poster : a-fistful-of-dollars.jpg

-Regia / Autori : Sergio Leone, Monte Hellman / Tonino Valerii, Akira Kurosawa, A. Bonzzoni

-Roluri / Actori : Clint Eastwood / Joe, Harry Dean Stanton / Sheriff's Son, Gian Maria Volonte / Ramon Rojo (ca Johnny Wells), Enrico Maria Salerno / Joe, Marianne Koch / Marisol

-Gen : Actiune / Western

-Data lansarii : 18 Ianuarie 1964

-Scurta Prezentare : Doua clanuri adverse Baxter si Rojo sunt distruse de un cowboy solitar. Cu acest prim voleu, regizorul Sergio Leone deschide celebra lui serie de "western-spaghetti". La acea data necunoscut, Clint Eastwood este brusc propulsat la rangul de star. Tema muzicala, compusa de Ennio Morricone, ramane emblematica pentru acest gen de filme. "Am abordat genul cu multa dragoste, cu multa ironie si am pus in prim plan grija pentru autenticitate. In ceea ce priveste violenta filmelor mele, care mi-a fost adesea reprosata, ea era principala dimensiune a acestei perioade din istoria Vestului", a declarat Sergio Leone.

-Sursa : www.cinemagia.ro

-Trailer :

http://www.youtube.com/watch?v=gqvK80XGJkA

Share this post


Link to post
Share on other sites

-Poster : 01-0639_l.jpg

-Regia / Autori : Sergio Leone / Sergio Leone

-Roluri / Actori : Clint Eastwood / Monco, Lee van Cleef / Douglas Mortimer, Gian maria Volonte / El Indio, Klaus Kinski / Wild, Aldo Sambrell / Cuccillo

-Gen : Actiune / Western

-Data lansarii : 10 Mai 1967

-Scurta Prezentare : Vestul salbatic, secolul XIX. Doi rivali, vanatori de recompense, sunt pe urmele aceluiasi om: Indio. Motivele urmaririi nu sunt aceleasi, cei doi nu par de incredere, dar stiu, ca nimeni altul, sa foloseasca pusca.

 

Filmul este al doilea din trilogia dedicata de regizorul Sergio Leone unui erou-simbol al Vestului, singuratic, taciturn, care strabate lumea pentru a face dreptate. Din trilogie fac parte filmele: Pentru un pumn de dolari, Pentru cativa dolari in plus si Bunul, raul si uratul. Trilogia impune imaginea actorului Clint Eastwood, care va deveni ulterior actorul american cu una dintre cele mai solide cariere cinematografice si duce la aparitia in cronici a termenului de western spaghetti, termen peiorativ, combatut ulterior de critici si spectatori. Toate filmele western, realizate apoi in America, vor fi influentate de ceea ce a impus Sergio Leone ca stil si atmosfera.

-Sursa : www.cinemagia.ro

-Trailer :

Share this post


Link to post
Share on other sites

-Poster : good-bad-and-ugly.jpg

-Regia / Autori : Sergio Leone / Michaey Knox, Luciano Vincenzoni, Furio Scarpelli

-Roluri / Actori : Clint Eastwood / Joe, Eli Wallach / Tuco, Lee Van Cleef / Sentenza, Livio Lorenzon / Baker

-Gen : Actiune / Western

-Data lansarii : 29 Decembrie 1967

-Scurta Prezentare : Cel Bun, cel rãu, cel urât, scris de Agenore Incrocci, Furio Scarpelli, Luciano Vincenzoni si Sergio Leone este cel de-al treilea si ultimul film western din trilogia spaghetti a lui Clint Eastwood.

 

Regizorul Sergio Leone înlocuieste crezul puritan al dreptãtii, atât de arhicunoscut în orice western Hollywood, cu un punct de vedere cinic si prãfuit asupra mortii si moralitãtii, exemplificat de un grup de banditi fãrã scrupule care se vor întrece în a descoperi o comoarã îngropatã într-un mormânt fãrã nume.

 

Lui Clint Eastwood, evident (si nu tocmai) “Cel Bun”, si iremediabilului (dar cu unele dubii) "Cel Rãu" Lee Van Cleef, li se alãturã un adevãrat veteran al westernului, Eli Wallach, cu sigurantã (sau poate nu) “Cel Urât”.

Intriga complexã, presãratã din belsug cu trãdãri si dueluri sângeroase, îsi croieste drum prin Rãzboiul Civil American, pentru a se sfârsi într-un veritabil dans al mortii.

 

Fãrã îndoialã, cel mai important western italian, acest clasic al anului 1966 aduce cu sine si o coloanã sonorã inegalabilã, semnatã de Ennio Morricone.

-Sursa : www.cinemagia.ro

-Trailer :

Share this post


Link to post
Share on other sites

M-am uitat la trailere si m-au facut curios.

 

Sper sa le gasesc pe undeva... sa le vizionez.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Asa si asa.Dar merge

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...